Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'oluja koju nismo mogli izbjeći'
Povratak na članak

Tuđman: Znači, iz ove jedne duge ulice četiri su nas godine zajebavali

Yasushi Akashi, izaslanik glavnog tajnika UN-a za područje bivše Jugoslavije, jednom je rekao da je Knin samo jedna duga ulica koja zajebava cijeli svijet

Komentari 11

DU
Deleted user
12:57 05.08.2015.

Odlučujući trenutak za Knin je bilo napuštanje JNA odnosno kad ih je ostavila "same", što je s nelagodom konstatirao i danas pok. Babić na njihovoj TV. Nakon što su izgubili "zaštitni faktor", ostalo je bilo za povijest. Dok im je JNA puhala ego, nitko nije bio tako drćan kao oni. Međutim, kad je zapucalo u kolovozu 95. onda je Babić telefonom iz BG tražio da odmah napuste tu "rupu". I vodnicima je bilo jasno da ne mogu izdržati omjer snaga 6:1 u korist HV... Srećom pa je bilo tako da su odmah bili demoralizirani jer nismo imali municije i granata nego za 5-7 dana intenzivnog ratovanja i još su bili raznorodni kalibri, od exDDR tenkovskih projektila do argentinskih haubica. Dugo i temeljito je pripreman napad na Knin, iz smjera okolnih planinskih visova i zato je i pao kao "zrela kruška".

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
13:46 05.08.2015.

MARTIĆ: ‘Slobodane, počinje Oluja, padaju granate oko Knina, što da radim?’ MILOŠEVIĆ: ‘Ubij se!’

VL
BA
bakulušić
14:05 05.08.2015.

Na kraju ovoga članka, govoreći o strahu srpskog stanovništva kaže se kako je velika bila indoktrinacija pod vlašću tzv. Republike Srpske Krajine. Treba reći da indoktrinacija traje od 1918. a osobito od 1945. kada se megalomanski počinju uvećavati žrtve i način ubijanja srpskog stanovništva. U povijesnim udžbenicima su navođene brojke od 1700 000 ubijenih samo u Jasenovcu. Od načina ubijanja spominje se uglavnom klanje i ubijanje maljevima. Kada se Jasenovcu pribroje i žrtve sa ostalih mjesta, dobiju se milijuni ubijenih Srba. Običan narod i obični ljudi su u sve to vjerovali i bilo je svetogrđe i posumnjati da li je to istina. Tako se gradio strah od Hrvata i hrvatske države. Za te laži, i posljedice takvih laži, još nikada nitko nije odgovarao. Samo zato što još mnogi vjeruju u njih. I to je naša tragedija.

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
10:33 06.08.2015.

otrpjela sam neprekidno višemjesečno četničko bombardiranje svim i svačim, a Knindže se pokupiše nakon par sati. smiješne junačine.

VL
Avatar velika jabuka
velika jabuka
10:28 06.08.2015.

aaaaa, sad se smije pcovat?!

VL
JD
john.drum.501
10:01 06.08.2015.

Zašto su sada mediji "blokirani" i ne pišu što se događa sa Hrvatima u Vojvodini?

VL
Avatar Pinokio
Pinokio
19:05 05.08.2015.

Isus je rekel je da je to bilo etnicko ciscenje.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.