Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tuđman: Hrvatska nema snage za još jednog Mesića

tuđman
Alen Brodar/VLM
08.12.2009.
u 21:35

Prema njegovu mišljenju, Hrvatska je odbcila svoj identitet i pristajanjem na arbitražu u slučaju graničnog spora sa Slovenijom dozvolila da Europa o nama sudi dvostrukim kriterijima.

- Politika koju vodi naš politički vrh u zadnjih deset godina dovela je do toga da se političke odluke vezane za našu zemlju donose u Bruxellesu ili u Haagu, umjesto u Zagrebu, a to se treba promijeniti – započeo je svoje obraćanje na predizbornom skupu u Krapinskim Toplicama nezavisni kandidat Miroslav Tuđman.

Prema njegovu mišljenju, Hrvatska je odbcila svoj identitet i pristajanjem na arbitražu u slučaju graničnog spora sa Slovenijom dozvolila da Europa o nama sudi dvostrukim kriterijima.

- Tu bih se složio s kardinalom Bozanićem, koji je takvu vanjsku politiku Hrvatske nazvao podaničkom – objasnio je Tuđman. Smatra da je hrvatsko iseljeništvo zapostavljeno i zakinuto, a posebno se osvrnuo na Hrvate u Bosni i Hercegovini.

- U BiH Hrvati su najnezaštićeniji narod i stoga im treba dati potporu, oni su zadužili Hrvatsku, i prema njima imamo obveze. To ne znači da oni, ili bilo koji drugi Hrvati u iseljeništvu trebaju doći živjeti u Hrvatsku, nego dapače, u interesu nam je da ostanu tamo gdje jesu, ali da se osjećaju Hrvatima kao i oni koji tu žive – naglasio je Tuđman, govoreći i o “detuđmanizaciji”, koja se prema njemu, u zemlji sustavno provodi od 2000. godine, čime su se Hrvati odrekli istinskih vrijednosti – dostojanstva i ponosa. Govoreći o svojim konkurentima za mjesto prvog čovjeka u zemlji rekao je kako mediji spominju uvijek istih četiri do pet kandidata, koji zapravo zastupaju financijske centre moći, te da će se, ukoliko ljudi izaberu nekog od njih, nastaviti politika Sanadera i Mesića.

- Mislim da Hrvatska nema snage za podnijeti još jednog Mesića na idućih pet ili deset godina. Na ovim izborima glasat ćete za istinu o domovinskom ratu, za stvaranje države na zdravim temeljima, birat ćete da se odluke o Hrvatskoj donose u Zagrebu, a ne u Bruxellesu. Odlučivat ćete o našoj zajedničkoj sudbini, i na kraju, birat ćete predsjednika svih državljana Hrvatske koji jednako dobro služi narodu i upravlja zemljom – zaključio je Tuđman.

Komentara 393

NA
Naqshbandi
23:20 08.12.2009.

Godine 1997.6.listopada, grupa od 10 haških optuženika iz Bosne i Hercegovine, tkz. \"Viteška skupina\" \"dragovoljno\" je otišla u Haag. Na isporuci generala bio je.... (mislim Josipović)

HR
HrvatskaHrvatima
00:00 09.12.2009.

ak su te zvali četnik nemoj reć da to nisi..ono..TROK TROK TROK TRAAKTORIJADA!!!!!!!!!!

NI
nina64
08:14 09.12.2009.

Admin gdje je problem, zašto me brišeš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije