Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ STOŽERA MIROSLAVA TUĐMANA

Tuđman: Zadovoljni smo i ponosni na svoj uspjeh

Miroslav Tuđman
Foto: Pixsell
1/5
27.12.2009.
u 23:29

Miroslav Tuđman i njegovi istomišljenici uopće ne dvoje da polovica kandidata nije imala fer niti ravnopravan tretman u medijima.

- Bez obzira na medijske neregularnosti i manjak novca i infrastrukture i s obzirom na mali odziv birača, ovo je uspjeh s kojim možemo biti zadovoljni i na njega ponosni - kaže Miroslav Tuđman i s osmijehom dodaje da mu mediji nisu davali niti jedan posto.

U njegovu izbornom stožeru okupilo se dosta onih koje Miroslav Tuđman naziva "intelektualna hrvatska elita" i koje nije napuštao entuzijazam.

Tuđmanov rezultat njima predstavlja zanimljiv signal i za parlamentarne izbore. Tuđman i njegovi istomišljenici, međutim, uopće ne dvoje da polovica kandidata nije imala fer niti ravnopravan tretman u medijima.

Tuđman drži da su masovni mediji "pokrivali" pet ili šest kandidata "koji su jamčili kontinuitet Mesićeva i Sanaderova vladanja". Društvo iz Tuđmanova stožera tumači da je njihov kandidat namjerno medijski blokiran i to stoga što je njegova poruka bila jako usmjerena protiv "podaničkog mentaliteta" medijima dragih kandidata, a koji drže da put koji za Hrvatsku odabire EU "nema alternative".

S obzirom na to da Tuđman nije dobio nevažan broj glasova, pitanje je kamo će usmjeriti svoje birače u drugom krugu?
- Analizirirat ćemo situaciju i kandidate i vidjeti je li ostvariv dogovor s nekim od njih o podržavanju točaka našeg programa, a potom možemo zauzeti načelan stav. Birači će, naravno, sami odlučiti - "znanstveni" je odgovor M. Tuđmana.

No ljudi u njegovu stožeru uglavnom se slažu: Ivo Josipović "ima tek finu ambalažu, treba je pogrepsti i vidjeti što je ispod" te se slažu da "Josipović predstavlja opasnost za Hrvatsku".

Komentara 26

BT
bili-tartuf
23:48 27.12.2009.

po Esdipi komandi su svi yugo-komunjyisti glasali za Njonju-Haskog-Josipovicá,...ali u drugom krugu triba precí 50%,...a maksimum glasova mu je vec´sada ispisan...33%..., ipak jos´ \"malo\" fali ??...

DU
Deleted user
23:55 27.12.2009.

bili...hebi ga,dobro izdresirana raja...to su jos posljedice direktiva po CK sistemu...crvene iskorijeniti,tesko,tesko.....

OB
-obrisani-
16:55 28.12.2009.

@ fisk4 Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije