Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Trump je neobičan populist koji pruža ruku Wall Streetu

Za cijelu naciju nikako nije dobar populizam u kojem zagovaraš jednu populaciju protiv druge

Komentari 9

Avatar Cinco
Cinco
13:29 22.01.2017.

Koje izvrtanje teza. Obama je podijelio Ameriku sa svojim neoliberalnim fašistima. Stvorio ISIL i izmaltretirao Europu...

VL
DU
Deleted user
13:27 22.01.2017.

Nije podijelio on naciju, nego su je podijelili "liberali" koji ne mogu podnijeti nikoga tko ima drugacije misljenje.

VL
DU
Deleted user
13:33 22.01.2017.

Uživam u svakodnevnom kmečanju novinara na spomen demokracija i sloboda .

VL
DA
Darko22
14:07 22.01.2017.

Gospodine Tomašević, bojim se da pisanje na temu politike nije za Vas.

VL
MI
Mimizo
14:21 22.01.2017.

zbog istih razloga nevole i našu presjednicu koja je deložirala zločinca tita (8 na rang listi zločinaca na svijetu) ali uzalud im i američki i hrvatski narod su odlučili po svojoj a ne njihovoj i soroševoj volji

VL
DU
Deleted user
14:26 22.01.2017.

Populist naziv ne dolazi toliko od populacije koliko od popularnog ne rada. Bez rada nema za rada.

VL
Avatar comparator
comparator
14:05 22.01.2017.

Trump nije podijelio nešto što je već bilo podijeljeno nego je samo izrazio misao svojih glasača . Mislim da Trump i nije netko koga se treba bojati nego je samo prijelaz kroz razdoblje koje se ne može preskočiti jer postoji nostalgija prema Americi kao državi blagostanja i prosperiteta koja se na njihovu žalost više neće vratiti jer se naprosto tehnološki i politički nadiđeno . Mora se poštivati želja nostalgičara koji isto svojim liberalizmom nisu donijeli nekakav napredak nego su se njihove ideje pretvorile u svojevrsni teror nametanja lažne demokracije . Amerika će ostati i dalje u krizi koju jedna osoba i s ovakvom podrškom ne može popraviti jer je stvar u novcu na koji se oslanja privreda i koji sam sebe želi zaštititi pa mislim da je upravo novac izmislio Trumpa.

VL
AN
anticenzura
13:57 22.01.2017.

Na Wall Streetu rade Hazari koji su poslali citav bankarski sustav u default 2008. i povukli citav svijet u globalnu krizu. Obama im je napumpao banke novcem poreznih obveznika i stavio na teret drzave stetu koju su ucinili privatnim bankama. Dakle porezni obveznici su platili citav dug privatnih banaka, sto je van svake pameti. Eto zasto oni vole Obamu, a preziru Trumpa. Naravno da im Trump to ne bi dozvolio nego bi ih strpao u przun, a ne da otimaju gradjanima nekretnine, kuce i stanove za sto su podizali astronomske kredite jadni ljudi. Ovi banditi izmanipuliraju trziste, podijele ljudima kredite i kasnije im ugase poduzeca da ljudi ostanu bez posla i ne mogu vracati dug bankama. I zato im otimaju kuce i stanove i tako oni u stvari zaradjuju, preprodajom tih nekretnina, posto su to sve fiktivni krediti, samo cifre na kompjuteru bez stavrnoga novca u banci. Dakle oni nista ne posjeduju od kapitala dok ne otmu gradjanu kucu, stan, nekretninu i kasnije prodaju. To isto rade i u Hrvatskoj banke i protiv toga zla se Trump bori. Ovo je sada zadnja sansa da se svijet spasi od tih krimosa lesinara i da se trziste vrati na realnu ekonomiju i stvaranje nove vrijednosti na trzistu, a ne ovako prelijevanje iz supljeg u prazno, a to samo Trump moze staviti na mjesto i nitko od tih bandita u Americi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.