Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki Obamin kritičar

Trump imenovao "Bijesnog psa" za ministra obrane SAD-a

James Mattis
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
02.12.2016.
u 14:11

General James Mattis o Iranu je govorio kao o "najvećoj prijetnji stabilnosti i miru na Bliskom istoku".

Novoizabrani američki predsjednik Donald Trump u četvrtak je ministrom obrane imenovao umirovljenog generala Jamesa Mattisa, bivšeg marinca koji je služio u Iraku i Afganistanu.

"On je najbolji", rekao je Trump na skupu u Ohiu.

General Mattis, poznat kao "Bijesni pas" bio je žestoki kritičar Obamine politike prema Bliskom istoku, posebno Iranu.

O Iranu je govorio kao o "najvećoj prijetnji stabilnosti i miru na Bliskom istoku".

James Mattis bio je jedan od "finalista" za to ključno mjesto u sljedećoj administraciji. Trump je obećao intenzivirati rat protiv džihadista IS-a u Siriji i Iraku, dva poprišta operacija koje general dobro poznaje.

Novi predsjednik je odluku o njegovu imenovanju objavio pred nekoliko tisuća pristaša na prvom mitingu zahvale u okviru koje namjerava posjetiti nekoliko američkih saveznih država nakon izbora u Bijelu kuću.

"Drugi generali govore da je najsličniji generalu Georgeu Pattonu", rekao je Trump.

James Mattis je prvi bivši general koji će postati ministar obrane nakon Georgea Marshalla 1950. u mandatu predsjednika Harryja Trumana.  

Imenovanje Mattisa još treba potvrditi Kongres.

Komentara 6

PP
pp
15:27 02.12.2016.

Dobar čovjek. I upoznat sa Hrvatskom. Mattis je rekao da ne postoji u povijesti primjer poput stvaranja Hrvatske vojske u Domovinskom ratu. Tako da palac gore.

RO
rotšild
15:04 02.12.2016.

Bog pomagaj.

Avatar superhik74
superhik74
16:00 02.12.2016.

Kada je nekome nadimak " Bijesni pas" mislim da to sve govori. Iran je daleko najstabilnija, njanezavisnija i najrazvijenija drzava u tom dijelu svijeta, ali ono sto svim "bijesnim psima" smeta je upravo njihova nezavisnost. Nisu vazali a imperij to ne podnosi. Ista je prica s Sjevernom Korejom, Kubom, Kinom i Rusijom. Svi koji nisu okupirani ili vazali su "opasnost".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije