Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPIJANJE MALOLJETNIKA

Trovanje alkoholom u Srbiji: Desetak djece hospitalizirano u teškom stanju, neki imali skoro 3 promila

U Banjoj Luci se slavi neustavni 'dan Republike Srpske'
Dejan Rakita/PIXSELL
15.02.2024.
u 18:01

Primljeno je 26 osoba pod utjecajem alkohola, od kojih su 12-ero bila djeca mlađa od 15 godina.

Više javno tužiteljstvo (VJT) u Beogradu naložilo je u četvrtak da se utvrde sve okolnosti masovnog opijanja, nakon što su beogradski mediji objavili da je tijekom noći sa srijede na četvrtak u Vojno-medicinsku akademiju (VMA) primljeno dvanaestero djece u teškom alkoholiziranom stanju.

U VMA je protekle noći primljeno dvanaestero tinejdžera, starih manje od 15 godina, kod kojih je utvrđeno do čak 2,8 promila alkohola u krvi, izjavio je ranije za Radio-televiziju Srbije (RTS) liječnik Hitne pomoći VMA Ivan Leković, rekavši kako je "zabrinjavajuća činjenica" da malodobnici dolaze u tako teškom stanju. Prema njegovim riječima, primljeno je 26 osoba pod utjecajem alkohola, od kojih su 12-ero bila djeca mlađa od 15 godina.

Glavni javni tužitelj VJT u Beogradu Nenad Stefanović naložio je da se identificiraju odgovorni i da se u suradnji s policijom utvrde okolnosti tog slučaja, nakon čega će biti donesena odluka o kvalificiranju kaznenog djela i procesuiranju počinitelja, navedeno je u priopćenju VJT.

Na društvenim mrežama u međuvremenu su se pojavile snimke na kojima se vidi više policijskih i vozila Hitne pomoći u Pariškoj ulici, u kojoj se nalazi noćni klub "Sinner". Iz tog kluba su priopćili da je prostor u srijedu navečer bio iznajmljen za privatnu proslavu te da uprava kluba nema veze s neželjenim događajima, zbog kojih "izražava žaljenje i brigu".

VEZANI ČLANCI:

Prema navodima portala beogradskog lista "Blic", Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu naložilo je policijskoj upravi središnje gradske općine Stari grad da dostavi detaljno izvješće o tome tko je organizirao zabavu i kako je došlo do trovanja maloljetnika

VIDEO Testiranje alkohola

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Bandit_hunter
Bandit_hunter
06:53 16.02.2024.

Ima toga i kod nas, zato se ne treba tuđem zlu radovati. Nemojmo biti kao komšije koji skaču na noge od radosti, kad se nešto kod nas dogodi.

Avatar El Indio
El Indio
01:12 16.02.2024.

srpska posla. Onda dojdu tu komentirat i pametovat zasto Ukrajina nece pod Moskvu

Avatar Moodleen
Moodleen
18:07 15.02.2024.

Jeeee, jaaaako nas zanima ta vaša.... ! A da se doza škijovanja ipak malo smanji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije