Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruzinavi brod

Troškovi po nasukanom brodu bit će veći od milijun eura?

nasukani brod
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
13.04.2015.
u 17:15

Ivo Baldasar: Iako se isprva spekuliralo da će troškovi po brodu biti oko 6000 eura, ispostavilo se da nemamo opremu da bismo oteglili olupine

Hrvatska vlada uključit će se u rješavanje problema s olupinama brodova “Vranjic”, “Krka” i “Orebić”, koje je olujna bura početkom ožujka odvezala s mrtvog veza u Vranjicu i nasukala ih na marjanskim hridima, odnosno na plaži u Slatinama. Gradonačelnik Ivo Baldasar od premijera Zorana Milanovića zatražio je pomoć jer se ispostavilo da su olupine nepremostiv problem za Grad Split koji nema novca da ih zbrine.

– Razgovarao sam s premijerom o olupinama. Ne mogu izlaziti u javnost s konkretnim informacijama jer su u tijeku završni pregovori s osiguravateljem, odnosno reosiguravateljem. Oni će ovih dana doći u Split ili ćemo mi otići k njima i vidjeti kako stojimo. U svakom slučaju, Vlada će nam pomoći da se brodovi maknu – rekao je Baldasar.

“Krka” i “Orebić” nakon olujnog nevremena zapeli su na hridinama Marjana, a “Vranjic” se nasukao na šljunkovitoj plaži u Slatinama, turističkom mjestu kojemu zbog toga ove sezone prijeti katastrofa. Mjesni odbor pisao je Gradu Splitu, Ministarstvu turizma, Ministarstvu pomorstva i svima kojih se sjetio, žaleći se da turisti zbog olupine otkazuju rezervacije. Međutim, Baldasar nije mogao obećati da će se problem riješiti do početka sezone.

– Iako se isprva spekuliralo da će troškovi po brodu biti oko 6000 eura, ispostavilo se da nemamo opremu da bismo oteglili olupine. Sada se spominje iznos od čak milijun eura po brodu – kaže Baldasar i dodaje kako će biti otegljeni u rezalište.

>> Teretni brodovi nasukali se zbog bure na sjevernoj strani Marjana

>> Svjedoci: Kruzer se umalo nasukao. Ministarstvo: Nije!

Komentara 5

Avatar Zoran Prenc
Zoran Prenc
17:29 13.04.2015.

Trebaju svi uključeni u odsukavanje zbrinuti sebe i svoje praunuke...zato su troškovi od 6 tisuća eura narasli na milijun..i netko to zove " nesretnim događajem "????

WA
waltercronk
17:25 13.04.2015.

Da vam ja dođem dole s luftmadracom da vam odsukam brodove...!? Lopovi uvijek nađu načina kako maznuti još koji milijun...

BA
bajo2
17:58 13.04.2015.

a da se otvori neka diskoteka na njima....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije