Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv Jamba

Trošili na tone mesa, putne naloge, a vozaču novac u gotovini

jambo
Željko Hladika/PIXSELL
08.07.2013.
u 17:55

Mjesec dana nakon izbora u Gradu Metkoviću kažu kako još uvijek ne znaju koliko su stvarni dugovi njihova grada

– Bivša gradska vlast nenamjenskim je trošenjem novca prouzročila golemu štetu našem gradu – tako se nova garnitura kojoj je na čelu gradonačelnik Božo Petrov i predsjednik Gradskog vijeća Marin Veraja obrušila na bivšeg gradonačelnika Metkovića, Stipu Gabrića Jamba. Kažu, nakon mjesec dana od preuzimanja vlasti i češljanja knjiga i računa grada Metkovića novi gradski čelnici pojma nemaju koliki je stvari dug koji su od svog prethodnika preuzeli.

– Knjigovodstvena evidencija organizirana je kroz dva nepovezana softverska rješenja tako da se svaki dokument knjiži dva puta jednom u glavnu knjigu (financijsko), a drugi put u saldakonte. Usklađivanje stanja po dokumentima proknjiženim na takav način je nepouzdano – poručila je Katarina Ujdur, zamjenica gradonačelnika. Naime pod Jambovim vodstvom dug se piše i prema djelatnicima Grada, knjižnice, Prirodoslovnog muzeja i odgojiteljica u vrtiću u iznosu od 2,179.856,16 kuna jer im plaće nisu isplaćene tri mjeseca. Nepravilnosti je nova garnitura našla i u putnim nalozima.

– U 2012. godini potrošeno je 278.735,43 kn za isplatu putnih naloga, a u prvih pet mjeseci ove godine 110.304,00 kn. Zanimljivo je da od ukupno 264 naloga u 2012. čak 150 je isplaćeno službenom vozaču grada – kaže Ujdur te poručuje kako je vozaču samo za benzin od 2005. do 2013. godine isplaćeno više od dva milijuna kuna gotovine.

– Samo na reprezentaciju grada potrošeno je više od tri milijuna kuna. Grad je u godinu i pol od mesnica kupio šest tona mesa od kojih je više od pola upisano u reprezentaciju – rekao je Nikola Grmoja, zamjenik gradonačelnika.

Bivši gradonačelnik očito nije bio raspoložen opravdavati optužbe. Na telefon se nije javljao.

>>Pali su s trona pa se sad bacaju na bubnjeve, breskve i – Sabor

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije