Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužen za prijevare

Trojica njemačkih Hrvata kazneno prijavila Bokšića

Robin Boksic
Marko Lukunic/PIXSELL
31.08.2010.
u 07:30

Naša prva tužba protiv Bokšića odbačena je uz obrazloženje da smo svjesno ulazili u rizik posla, kaže Ivica Puljić.

Nogometna afera s Uefinim istražiteljem Robinom Bokšićem, koji je nedavno u prostorijama Hrvatskoga nogometnog saveza uime Uefe službeno razgovarao s nogometnim sucem Brunom Marićem i sportskim direktorom Dinama Zoranom Mamićem, Uefinim osumnjičenikom za namještanje prve utakmice finala Kupa iz 2009. godine između Dinama i Hajduka, ima svoj nastavak i u Njemačkoj.

Kako doznajemo iz münchenskoga odvjetničkog ureda “Ufer Knauer”, nekoliko Hrvata već je podnijelo kaznene prijave protiv Robina Bokšića zbog novčanih prijevara i pokušaja lažne prodaje gradskog i vojnog zemljišta u Hrvatskoj.

Prema informacijama odvjetnika Steffena Ufera, njegov odvjetnički ured zastupa trojicu Hrvata koji su podignuli kaznene prijave protiv Robina Bokšića. Riječ je o trojici Hrvata iz Njemačke: Ivici Puljiću, Rusminu Čauševiću i Boži Periću, koji su Bokšića tužili jer im je na prijevaru uzeo više od 200.000 eura. Nazvali smo svu trojicu, telefonske brojeve dobili smo u odvjetničkom uredu “Ufer Knauer”, no javio nam se samo Ivica Puljić, koji se upravo vratio s godišnjeg odmora u Hrvatskoj, i potvrdio da je preko njemačkog odvjetničkog ureda podignuo tužbu protiv Bokšića.

Uvijek nas je častio
Njega je, kaže Puljić, Bokšić “zalomio” za 30 tisuća eura na “foru o jeftinoj kupnji zemljišta”.

– Nasjeo sam kao i drugi na njegove priče o jeftinoj kupnji gradskog i vojnog zemljišta po cijeni od jednog eura pa čak i nižoj. Za tu kupnju tražio je unaprijed dio novca, što sam mu dao, kao i drugi, vjerujući mu na riječ – rekao nam je Puljić i dodao da mu se Bokšićeva priča učinila uvjerljivom, a, usto, pozivao se Bokšić i na prijateljstva te poznanstva s mnogim poznatim ljudima u Hrvatskoj, kako u vojnim i političkim strukturama, tako i u sportskim krugovima.

– Bio je više nego galantan tijekom svih razgovora i pregovora. Uvijek je sve častio i činilo se da je uspješan poslovni čovjek koji ima veliku lovu. Govorio nam je da zbog bolova u leđima mora na liječenje u Las Vegas, a poslije smo doznali da se tamo odlazio kockati – priča Puljić, koji se tijekom našeg razgovora nije ustezao Bokšića nazvati “hohštaplerom”, “prevarantom”, “policijskim doušnikom” i slično.

Povjerovali mu na riječ
Naš pokušaj da telefonski stupimo u vezu s ostalom dvojicom oštećenih, Božom Perićem te Rusminom Čauševićem, koji Bokšića tuži za prijevaru od čak 180 tisuća eura, nije uspjela. No, sva trojica su 23. lipnja ove godine podnijela prvu tužbu protiv Robina Bokšića.

– Naša prva tužba na sudu protiv Bokšića odbačena je uz obrazloženje da smo svjesno ulazili u rizik posla – kaže Puljić, koji, jednako kao i njegovi odvjetnici, potvrđuje da su se oni žalili i da proces protiv Bokšića ide dalje.Osim trojice spomenutih, navodno još neki “partneri za ulaganja u Hrvatsku” koje je prevario Robin Bokšić pripremaju tužbu protiv njega.

Zasad su trojica oštećenih koje smo spomenuli stupila u vezu s još dvojicom “koji su Bokšiću povjerovali na riječ”. Ivica Puljić, Rusmin Čaušević i Božo Perić kontaktiraju i s ostalima oštećenima kako bi svi zajedno pred sudom dokazali da ih je Bokšić svjesno izmanipulirao i prevario. Podsjetimo, Dinamo je prošlog tjedna pozvao ugostitelja i raznosača pizza iz Crikvenice koji su optužili Bokšića za krađe i prevare, a mnogi ga upliću u kladioničarske dojave i namještanje utakmica.

Komentara 19

DU
Deleted user
07:53 31.08.2010.

Tipično novinarski.Mogli ste napisati i ime, a ne ovako da čovjek pomisli na Alena-nije vam neka fora.Kao da bi ja napisao \"Puđa viđen na gay paradi\" pa ti Puđa vidi.

CR
croatica888
07:53 31.08.2010.

Večernji list krenuo u akciju blaćenja samo jednog kotačića u pravnoj mašineriji koja će satrati bandu hrvatskog nogometa. Pa naravno da je kao prikriveni istražitelj morao glumiti svinju u štali koja se zove HNS i ulaziti u navodne poslove. AA zakaj ne secirate na ovaj način mamića, srebrića, bosanca markovića koji je uništio hrvatski nogomet i ostale bandite? Ha ha ha ha ha Marković je \"uznemiren\" jer je nezadovoljan načinom na koji je UEFA poćela čistiti stvari. A kaj bi mu se trebali najaviti pa da ima vremena posakrivati sve svoje pulene? Pa nije izdajstvo, nije grijeh prevariti lopova! Samo neka UEFA nastavi skupa sa njemačkim odvjetništvom. Nismo valjda mislili da bi domaća hercegovna počistila ovo?

OB
-obrisani-
07:40 31.08.2010.

Trojica njemačkih Hrvata kazneno prijavili Bokšića jer prava hrvatina koja se zaklinje u domoljublje, ljubav do svoje grude, zastavu i poštenje mora još nekoga svoga prevariti, nešto maznuti i pored toga se i sudovati..Bog i Hrvati, uvijek posebno pošteni i posebno posebni..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije