Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera

Troje uhićenih u SAD-u priznalo da su špijunirali za Rusiju

ruski špijuni
REUTERS
03.07.2010.
u 09:15

Bračni par Zottoli priznao je da su Rusi. Njihovo dvoje djece bit će vraćeno u Rusiju.

Tri osobe, od 10 uhićenih prošlog tjedna u SAD zbog sumnje da su radili kao ruski špijuni, priznali su tijekom sudskog saslušanja da su ruski državljani i da su u Sjedinjenim Američkim Državama živjeli pod lažnim imenima, prenosi AP.

Michael Zottoli i Patricia Mills priznali su da su Rusi i da se zovu Mihael Kucik i Natalija Pereverzeva. Kucik i Pereverzeva, koji su se predstavljali kao Kanađani, uhićeni su u Arlingtonu, u Virginiji, gdje su živjeli kao bračni par s dvoje djece. Njihovo dvoje djece, po želji majke, bit će vraćeno u Rusiju. Prema priopćenju tužitelja, Pereverzeva je naložila obiteljskom prijatelju, koji trenutno vodi brigu o djeci, da stupi u kontakt s njenom rodbinom i osigura da djeca odu u Rusiju.  

Tužitelji su, također, naveli kako je otkriveno da je par u sefovima čuvao 100.000 dolara u gotovini, lažne putovnice i druge osobne dokumente.

Juan Lazaro također je priznao da je ruski špijun, ali nije otkrio svoje pravo ime. On je, kako se tvrdi, dio djetinjstva proveo u Rusiji, u Sibiru.

Ključne riječi

Komentara 4

OP
opančar
13:06 03.07.2010.

strašno, sad nebum spaval 3 dana što je neko špijuniro za rusiju, boli me k.....c..

OB
-obrisani-
13:41 03.07.2010.

Neki novinar za VL je napisao slijedece; Tri osobe, od 10 uhićenih prošlog tjedna u SAD zbog sumnje da su radili kao ruski špijuni, priznali su tijekom sudskog saslušanja da su ruski državljani i da su u Sjedinjenim Američkim Državama živjeli pod lažnim imenima, prenosi AP. Urednik VL mece naslov; Troje uhićenih u SAD-u priznalo da su špijunirali za Rusiju Dakle razlika izmedju naslova i sadrzaja . Potribno je unaprijed optuziti preko medija tako su radili komunisti a stampa im je pomagala. Ovaj put svjetska stampa pomaze rezimu u Americi sakom i kapom. Potribno je ocrnuti optuzene i proglasiti ih krivim prije presude. potribno je reci svakome javno i glasno da su bili spijuni prije nego sto im sud dokaze. Pa nije ni kazna za svakog spijuna ista. Zavisi koliko je nanio stete i na koji ilegalin nacin je dobio informacije. Jadna Ameriko nasto si spala nekad si bila svjetionik slobode a danas ljudi crtaju tvoju zastavu (kad se okrene vertikalno) s prugama ( stripes ) koje predstavljaju zatvorske resetke. PS Ovi Rusi su ipak Europljani. Ameriko, znaj, ti sudis Europljanima.

10
101lakeoswego
11:28 04.07.2010.

hehehehehehehe treba pitat djecu dali ona hoce ici v rusiju hehehehehehehehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije