Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Horor na plažama

Troje djece ubolo se na igle koje su bacili narkomani

Plaža u Zadru
Filip Brala/PIXSELL
10.07.2010.
u 19:10

Roditelji će strahovati još tri mjeseca jer će se tek tada znati jesu li djeca zaražena HIV-om ili hepatitisom

Na odbačene narkomanske igle na zadarskim plažama u samo desetak dana ubolo se čak troje djece od osam i devet godina! Potvrdio nam je to Alan Medić, voditelj epidemiološke službe u Zavodu za javno zdravstvo gdje su djeca testirana na HIV i hepatitis B i C, a propisana im je i kontrola za jedan odnosno tri mjeseca kako bi se utvrdilo jesu li se zarazila opakim virusima.

Igle skrivene u pijesku

U sva tri slučaja djeca su se igrala na plažama. Prvi se slučaj dogodio u Kalima na Ugljanu gdje je osmogodišnje dijete nagazilo na odbačenu iglu među kamenjem. Nekoliko dana kasnije na iglu ostavljenu u pijesku na zadarskoj plaži Kolovare nagazio je osmogodišnjak, a prije nekoliko dana na odbačenu narkomansku iglu također u pijesku ubolo se devetogodišnje dijete ponovno na plaži u Kalima. Sve troje djece došlo je na ljetovanje na zadarsko područje. Kako doznajemo, dvoje je djece iz kontinentalnog dijela Hrvatske, a jedno iz Slovenije. Roditelji djece prestravljeni su došli u zadarski Zavod za javno zdravstvo tražeći pomoć.

– Djeca i roditelji, dakako, uznemireni su zbog toga što im se dogodilo, no rekli smo im da postoji mala mogućnost zaraze. Naime, sve da su odbačene igle i bile zaražene opakim virusima, oni su vrlo neotporni na visoke temperature kakve vladaju tijekom ljeta – rekao je Alan Medić.

Dobro pregledajte plaže

Na zadarskom području u posljednjih 12 godina evidentirano je 25 uboda na narkomanske igle, a ni u jednom slučaju, kako tvrde u Zavodu, nije bilo zaraze HIV-om i hepatitisom. No, unatoč tome liječnici zbog opasnosti od uboda na odbačene narkomanske igle savjetuju roditeljima da pokušaju pregledati dijelove plaže na kojima im djeca hodaju bosa, kao i da u slučaju uboda čim prije dezinficiraju ranu.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar ivek
ivek
20:57 10.07.2010.

kaj ti branis te djavile narkomane.. sve u zatvor dozivotno

LB
light_blue
21:02 10.07.2010.

u 10 dana 3 slucaja na istoj plazi?? i nista se nakon prvog uboda nije poduzelo?? To je neoprostivo!!!

BA
BandaZG
20:11 10.07.2010.

Ma kakva je ovo hajka na narkomane? Pa nisu oni ništa krivi niti su ikome išta nažao napravili. To su si nestašna djeca sama kriva. Ili možda ipak nisu? Samo nastavite tolerirati narkomane i imati ćete sve više ovakvih slučajeva, a i gorih kad im ponestane love za drogu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije