Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U raljama ološa

Troje djece navukli na marihuanu pa ih ucijenili odavanjem

marihuana
Reuters
11.05.2010.
u 17:53

Nije ih bilo strah ni toga što je jedna njihova žrtva zapravo sin suca jednoga suda. Mlađi brat nepravomoćno je u Osijeku osuđen na tri godine maloljetničkoga zatvora zbog zlouporabe droge i iznude.

Dva brata: V. I. (20) i I. I. (23) iz Požege skovala su plan kako zaraditi na trojici naivnih dječaka. Prvo su ih navukli na pušenje marihuane, a potom ih ucjenjivali da će to reći njihovim roditeljima.

Nije ih bilo strah ni toga što je jedna njihova žrtva zapravo sin suca jednoga suda. Mlađi brat nepravomoćno je u Osijeku osuđen na tri godine maloljetničkoga zatvora zbog zlouporabe droge i iznude, a stariji je optužen samo za iznudu i dobio je godinu dana zatvora. Društvo im je u ovim kriminalnim radnjama pravio i maloljetnik protiv kojeg se još vodi odvojen postupak.

Trajalo četiri tjedna


U svoju mrežu upleli su 11-godišnjaka i dvojicu 13-godišnjaka, a sve se odigravalo u srpnju i na početku kolovoza lani, a trajalo je oko četiri tjedna.

Prvo su ih nagovorili da kušaju marihuanu, a onda su morali platiti za njihovu šutnju. “Izlaz” iz nevolje u kojoj su se dječaci našli bio je da donesu mladićima novčanik svojih roditelja.

Jedan je dječak prvi put donio majčin, a zatim očev novčanik. Mladići bi sami iz lisnica izvukli novac, a potom bi ih vraćali dječacima. Kako roditelji ne bi posumnjali, nikad nisu posve ispraznili novčanik.

Stariji glumio utjerivača


Budući da je u novčanicima bilo uglavnom malo gotovine i po nekoliko kartica, tražili su i pinove za njih, no dječaci ih, na sreću, nisu uspjeli nabaviti.

Kako bi utjerao strah u kosti dječacima, V. I. je pred njih doveo starijeg brata kojeg je predstavio kao utjerivača dugova iz Zagreba. Bila je to učinkovita tehnika.

Izvukli su od sučeva sina oko 500 kuna, a njegov im je vršnjak predao 220 kuna. Svoj naum nisu uspjeli ostvariti kod 11-godišnjaka jer je on u panici sve ispričao majci, koja je alarmirala policiju. Mladići su u pritvoru od kraja rujna. Braća su, inače, i prije imala problema sa zakonom pa su boravila i u odgojnoj ustanovi.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar punkufer
punkufer
12:53 12.05.2010.

Zašto bi ih bilo strah? Učitelji im ne mogu apsolutno ništa, policija ih ne dira jer su maloljetni, pravosuđe i tako ne funkcionira, a sigurno i znaju za Mesićeva pomilovanja i puno gorih dilera.

MO
Moskvich
18:02 12.05.2010.

pravna država na djelu ,što da vam kažem uskoro će izići a u obrazloženju sudske odluke moglo bi stajati olakotne okolnosti lipo se podšišao i obećao je da mu je žao....

DU
Deleted user
11:09 13.05.2010.

nije valjda ovaj sudcev sin predstvi svoh brata tj. drugo sudcevog sina kao utjerivaca dugova iz Zagreba ? Pa to nam i je slika i prilika stanja zemlje u kojoj živimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije