Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u nesreći

Trogodišnji nećak mi je uplašeno ponavljao: Seka pala u vodu

upala u kanal (1)
Foto: Krunoslav Petrić/VLM
1/3
10.04.2010.
u 14:14

Malena se s braćom igrala iza kuće, a u jednom je trenutku pala u dva i pol metra dubok kanal koji je bio gotovo dopola napunjen vodom

ĐAKOVO - Mala je Matea Bliznac ležala u kanalu, glavom i trbuhom uronjena u vodu, a pokraj nje su stajala i bespomoćno plakala dva starija brata, u dobi od tri i četiri godine. Stravičan se prizor dogodio u Đakovu u petak oko 12.30 sati, a od utapanja je dvogodišnju djevojčicu spasio stric Marko Bliznac. Malena se s braćom igrala iza kuće, a u jednom je trenutku pala u dva i pol metra dubok kanal koji je bio gotovo dopola, točnije 1,1 metar, napunjen vodom.- Odjednom sam čuo viku druge djece. Potrčao sam. Njezin je brat stajao i uplašeno govorio: “Seka pala u vodu”. Vidio sam ju da pluta po površini, ali mi je bilo lakše čim sam uočio da maše rukama i nogama - priča Marko (49).

On je u to vrijeme popravljao traktor u blizini, a dozvao ga je 13-ogodišnji sin Davor. Skočio je odmah u kanal, bio je, kaže, mokar do vrata, zgrabio je nećakinju i stavio je na tlo.

- Stisnuo sam joj trbuh, malo se zagrcnula jer se bila nagutala vode, usne su joj bile poplavile. Bila je pothlađena, ali pri svijesti, nije plakala - priča Bliznac.

Pozvali su Hitnu pomoć, ali nisu se usudili čekati da dođe, nego su automobilom krenuli prema Osijeku. Usput su sreli kola Hitne i premjestili djevojčicu koja je hospitalizirana u Kliničkom bolničkom centru Osijek, ali nije životno ugrožena.

Matea i braća vjerojatno su, priča stric, slijedili stariju djecu koja su tim putem vodila koze i nisu ni opazili mališane. U trenutku pada, Mateina je majka skoknula do trgovine po kruh i mlijeko, a otac je bio na poslu.

- Matea je mirna curica, a svuda ide s braćom, stalno ih slijedi. Da je netko u kanalu, prvi je vidio prijatelj Karlo, dotrčao sam, ali me bilo strah skočiti jer je duboko pa sam odjurio po tatu - prepričava Matein bratić Davor Bliznac.

U Ulici Stočin jučer su svi složno ponavljali - “najvažnije je da se sve dobro završilo”.

- Prošao sam ratišta, svačeg se nagledao, ali nisam se nikada ranije našao u ovakvoj situaciji, ipak je to dijete - kaže Marko.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar andro_livi
andro_livi
16:41 10.04.2010.

Bogu se zahvaliti sto je izbjegnuta tragedija, a roditeljima dobro zaprijet oduzimanjem dijece jer nisu doslijedni da se roditeljima nazivaju. Nevjerovatno imati tako sitnu dijecu a ne zastiti i ne imati ih pod nazorm jedno tako za dijecu opasno mijesto.

OB
-obrisani-
00:12 11.04.2010.

joj, što mi idu na kurac ove seljačine, tj. bijednici poput ovog \"vecernjak\" koji ostavljaju svoje propagandne brabonjke gdje god stignu... i to radi par centi koje dobiju po kliku... koji jad i bijeda, pa veća gospoda od vas susu oni što skupljaju boce po kantama...

NI
niroderobert
18:22 10.04.2010.

Hvala Bogu što je sve dobro završilo.... Konačno jedna \"dobra\" vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije