Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radnici blokirali ulaz u Sjevernu luku

Tridesetak radnika Željezare Split započelo "jubilarni" peti štrajk glađu

željezara
Ivo Čagalj/PIXSELL
26.02.2010.
u 17:10

Radnici Željezare ne rade već punih godinu dana, a današnji štrajk glađu otpočeli su upravo na dan godišnjice prestanka proizvodnje.

Nezadovoljni i razočarani zbog toga što je jutros iz Sjeverne luke započeo odvoz čelične žice u nepoznatom pravcu, a za koju tvrde da je njihova, tridesetak radnika Željezare Split predvođeno trojicom sindikalnih povjerenika započelo je peti po redu, "jubilarni" štrajk glađu u prostorima tvornice.

Prema riječima Joze Ivančevića, jednog od sindikalnih povjerenika, "pukli" su oko podneva i blokirali ulaz u Sjevernu luku sprečavajući odvoz oko tisuću i pol tona željezne žice namijenjene njihovu pogonu hladne prerade čelika.

Navodno žicu odvozi splitska tvrtka Trast na temelju potraživanja od tvrtke Zlomrex, većinskog vlasnika željezare.

Radnici željezare ne rade već punih godinu dana, a današnji štrajk glađu otpočeli su upravo na dan godišnjice prestanka proizvodnje.

Poručuju kako više ne mogu živjeti s minimalcem od 2000 kuna, a posebno su ogorčeni na Vladu i Hrvatski fond za privatizaciju, koji, unatoč brojnim obećanjima pa čak i pisanim jamstvima, nisu učinili ništa da se pronađe novi strateški partner i Željezara započne raditi. Štrajkaši će spavati u tvornici, a koliko će trajati ovaj štrajk glađu – nitko ne zna.

Komentara 10

OB
-obrisani-
23:13 26.02.2010.

ma cá ni Bajram-prosá ??

BA
basket
18:59 26.02.2010.

siguran sam da ce kosor rjesiti njihov problem, vec je danas pomogla radnicima u brodogradilistu 3. maj i mljekarima...

KA
Kakma
17:57 26.02.2010.

Uh kakav strajk gladju,uz prsut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije