Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zapalilo se krovište

Tri osobe hospitalizirane zbog udisanja dima u šoping-centru

imotski (1)
Vedrana Šuvar/24 sata
Autori: mpk, pg
02.07.2012.
u 12:09

Riječ je o najvećem trgovačkom centru na području Imotske krajine, vrijednom oko devet milijuna eura

Jedna teže i devet lakše ozlijeđenih osoba, izgoren krov, vodom potopljene trgovine pune robe i oblak otrovnog dima koji se širio iznad Glavine Donje pokraj Imotskog, rezultat su velikog požara koji je oko 11 sati izbio na krovu Park Shopa, jedinog trgovačkog centra na području imotske općine. Iz DUZS-a su priopćili da su tri osobe zbog udisanja dima medicinski zbrinute.

Opožareno je 300 četvornih metara krovišta, a vodom su potopljene trgovine pune robe. U gašenju su sudjelovali JVP Imotski, DVD Dugi Rat, DVD Makarska, DVD Zadvarje, DVD Imotski i DVD Zagvozd s ukupno 50 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila. Po podacima koje su dali policija i vatrogasci, požar je izbio na zapadnoj strani šoping-centra kada su radnici, popravljajući krov koji je prokišnjavao, postavljali katransku izolaciju uz pomoć plamenika.

Prema riječima očevidaca, najveću paniku na požarištu stvorili su ljudi koji su nakon dojave o požaru stizali na mjesto događaja želeći ući u centar kako bi "spasili svoje koji tamo rade." Međutim, za to nije bilo potrebe jer je evakuacija 200 osoba, koje su bile u centru za vrijeme izbijanja požara, obavljena u najkraćem roku.

Riječ je o najvećem trgovačkom centru na području Imotske krajine, vrijednom oko devet milijuna eura, koji je prije nepune dvije godine otvorio investitor Vedran Malenica. Centar se prostire na 10.000 četvornih metara.

Prema pisanju portala Net.hr doktor Joško Maras iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Imotskom upozorio je da je dim po svemu sudeći otrovan i ne smije ga se udisati te je pozvao građane da izbjegavaju izravan doticaj s dimom te da hermetički zatvore prozore. Iz DUZS-a nisu potvrdili da je dim otrovan. U tijeku je sanacija požarišta.

Ključne riječi

Komentara 24

IB
istina_boli
12:24 02.07.2012.

Opet pale Krajinu.

C5
c523h231
12:49 02.07.2012.

...tja...a dali su radnicima tog "najveceg trg. centra" isplacivane redovite place,bolovanja,prekovremeni rad...itd...itd ? Ako nisu...onda...sory malenimalenica!

OB
-obrisani-
13:00 02.07.2012.

Biče kredita i kupovanja sa karticama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije