Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČAN SLUČAJ

Tri godine nije dolazila na posao u Ministarstvo, a oni joj isplatili 60.000 eura plaće: Morat će vratiti novac?

Zgrada Ministarstva mora, prometa i infrastrukturre poznata kao "Kockica"
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/3
13.02.2024.
u 21:17

U pozadini neobične situacije su optužbe za mobing, više sudskih presuda, odluka o otkazu i zakonska prava radnika.

Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture došlo je do nesvakidašnje situacije. Naime, Ministarstvo je kroz plaće isplatilo svojoj nekadašnjoj visokopozicioniranoj državnoj službenici oko 60.000 eura iako nije dolazila na posao. Nije se pojavljivala jer je tvrdila da ju se mobingira. No, na kraju je sudski spor za mobing izgubila, pa sada Ministarstvo od nje traži da vrati plaće koje su joj u tom periodu isplaćivali.

Komplicirani slučaj u koji je uvučeno Ministarstvo, što ga sada vodi Oleg Butković, počeo je još 13. siječnja 2014. godine, piše N1. Tada je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture vodio SDP-ov Siniša Hajdaš Dončić, a na čelu Vlade je bio Zoran Milanović. Cijela afera protegnula se do sada. Zaposlenica Ministarstva u siječnju 2014. prestaje dolaziti na posao pravdajući taj svoj potez mobingom.

Podnosi i tužbu tražeći da se utvrdi da ju se na radnom mjestu uznemirava. Dok je trajao taj sudski postupak, na posao nije dolazila. Ipak, cijelo vrijeme dobivala je plaću. Do 17. veljače 2017., kada je ipak dobila otkaz, ukupni iznos narastao je na 446.557 kuna, odnosno nešto manje od 60 tisuća eura.

Ako ova presuda postane pravomoćna, morat će Ministarstvu platiti i oko 9.500 eura sudskih troškova. Nedavno je na presudu uložila žalbu koju je ovih dana počeo razmatrati Županijski sud u Rijeci.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Ovo je 10 najvećih liječničkih plaća za prosinac u zabočkoj bolnici

Ključne riječi

Komentara 5

EJ
ejStef
22:41 13.02.2024.

Ma nema šanse da izgubi slučaj, pa djelatnici dobiju preko 95% sporova. Platili smo hrpu takvih kakva je ona i plaćat ćemo ih još desetljećima... Najbolji slučaj je onaj gdje je čovjek spavao na poslu, slikali su ga, dali mu otkaz, tužio je državu i dobio spor da su ga uznemiravali. Valjda dok spava...

MI
minolta
22:54 13.02.2024.

znamo mi to. takvih je puno. sad zašto je ovo u novinama to je pitanje. možda ova stvarno i nije kriva, nego su joj iz nemara isplaćivali. još će ih tužiti na kraju. bitno je biti na poziciji tad najednom svima krene u obitelji. shvatite ne postoji država, ne postoji pravda, ne postoji sustav. postoji samo novac i odabrani.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
07:34 14.02.2024.

sada ce nam i sudovi poceti bit partijski obojani, rijeka i osijek za leftarde, zagreb za kradeze

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije