Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neobičan susret

Tri djevojčice i tri dječaka zbližili hrvatsku i austrijsku obitelj

trojceki
Dragutin Šantoši
28.12.2009.
u 16:20

Uoči Božića, obitelj Horvatinović, koja je prije tri mjeseca dobila tri djevojčice, iznenadio je posjet austrijske obitelji Pačarić s troje dvogodišnjih dječaka

SLATINA - Imati jedno dijete najveća je radost na svijetu, a imati troje djece, pa uz to trojke, trostruka je radost, ali i tri puta veća odgovornost za odgoj i sreću tri nova čovjeka.

Danica i Mišel Horvatinović iz Novog Senkovca kod Slatine početkom rujna ove godine dobili su tri djevojčice: Saru, Emili i Elenu. Uoči Božića Horvatinovići su dobili nove prijatelje. Na vrata su im pozvonili Gabrijela i Dražen Pačarić iz Austrije sa svojim trojkama: dvogodišnjim sinovima: Lukom, Rokom i Nikom.       

- Od rođake Snježane Pačarić iz Slatine čuli smo da su se u Novom Senkovcu rodile trojke, pa smo odlučili s njima stupiti u kontakt, posjetiti ih i darivati. Kao malo 'iskusniji' roditelji prošli smo dosta toga što Danicu i Mišela tek čeka. No, ne želimo ih savjetovati, jer u odgoju i ponašanju prema djeci svaka obitelj sama treba pronaći najbolji način i put. Izmijenili smo mobitele, pa vjerujem da je to dobar početak jednoga lijepog prijateljstva - kaže Gabrijela Pačarić. 

Za razliku od Danice i Mišela, koje je rođenje trojki zateklo bez posla, Gabrijela i Dražen Pačarić u Austriji imaju posao, a Gabrijela koristi trogodišnji rodiljski dopust. U našoj državi prava roditelja su daleko manja, pa najveći dio troškova pada uglavnom na teret obiteljskog proračuna.

- Uskoro očekujem posao, podnijeli smo zahtjev za pomoć Općini Suhopolje, području od posebne državne skrbi, za gradnju obiteljske kuće, pa se nadam da će i nama uskoro krenuti nabolje - izjavio je Mišel Horvatinović.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
13:31 29.12.2009.

to pa je austrijsko ime pacaric.

UK
Ugo Kajvez
15:24 29.12.2009.

Debilan naslov koji negira vlastiti narod .... bravo novinari ....

TH
thevoice
16:24 29.12.2009.

aj ma je to lijepo ....kad bi se barem sblizile sve policije i pomogle nam da u zatvor pobacamo sve ove hrvatske ratne profitere !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije