Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
monsinjor komarica

Tri dana prije rečeno mi je: Papa će sigurno biti ubijen, otkaži dolazak

'0240 III'
''
23.06.2013.
u 20:16

Monsinjor Komarica detaljno je opisao što je sve prethodilo tom povijesnom događaju – brojni susreti s vjerskim i političkim velikodostojnicima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i šire

Deset godina nakon posjeta blaženog Ivana Pavla II. Banjoj Luci 2003., gotovo nevjerojatno zvuči rečenica da je pokojni papa tad trebao biti ubijen. Tu tvrdnju, do sada javnosti nepoznatu, iznio je monsinjor Franjo Komarica, banjolučki biskup, u posebnom prilogu bosanskohercegovačkog izdanja Večernjeg lista, koji je objavljen u povodu desete obljetnice pastirskog pohoda prvog biskupa Vatikana rodnom gradu Ivana Merza, koji je tom prilikom i proglašen blaženim 22. lipnja.

Monsinjor Komarica detaljno je opisao što je sve prethodilo tom povijesnom događaju – brojni susreti s vjerskim i političkim velikodostojnicima u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini i šire. Čim je monsinjor Komarica primio vijest iz Vatikana da papa želi posjetiti Banju Luku, dana 6. ožujka 2003. obavijestio je o tome predsjednika RS Dragana Čavića i gradonačelnika Dragoljuba Davidovića.

Predsjednik Čavić izrazio je radost zbog te najavljene mogućnosti i istaknuo “da je to za sve nas velika čast i velika obveza”. Zaredale su pripreme, sve je teklo po planu, ali “tri dana prije dolaska Svetog Oca u Biskupijskom se ordinarijatu pojavila osoba iz inozemstva i tražila žuran razgovor sa mnom”, govori Komarica i nastavlja: “Od mene je zatraženo da ‘pod svaku cijenu odmah sve poduzmem u Vatikanu da Sveti Otac ne dođe u Banju Luku’, jer da će ‘sigurno biti ubijen’. Naglašeno mi je ‘isključivo o meni ovisi papin život’ (!?). Protumačio sam da ‘to nisam u mogućnosti učiniti ni kada bih i htio’, objasnivši da su mi predstavnici državnog organizacijskog odbora tvrdili da su poduzete sve potrebne mjere za sigurnost i pape i njegove pratnje... Osoba je i dalje inzistirala, jer ‘ima sigurne, provjerene informacije što se sprema’”.

O svemu je Komarica izvijestio Dragana Čavića, koji je naredio dodatne pojačane mjere sigurnosti, ali i medijski odaslao poruku “da nitko ni slučajno nešto ne pokuša, jer se neće dobro provesti”. Što rečeno, to i učinjeno na ponos svih koji su se trudili oko tog događaja.

>>Biskup Komarica nakon paljenja vrata crkve: Ne širite mržnju!

>>Biskup Komarica: "Pola Hrvata u BiH izdali su njihovi političari"

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije