Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj don ivanov

Treća žrtva Lenkić Barać ogorčena Puljićevim izjavama

\'BIBINJE, 28.4.2011. opcinske nagrade ispred crkve sv. Roka Nedjeljko Ivanov, rodjen u Poljani (Pasman) 6/1940, umirovljenik, od 1976. do 1996 u Bibinjama\'
Velimir Brkić
22.03.2012.
u 20:18

Razumijem ga kad kaže da se nitko ne smije proglasiti krivim prije presude, ali nema pravo ni nas osuđivati, kaže Josip Lenkić Barać

– Ogorčen sam mnogim stvarima koje se odnedavno događaju, ogorčen sam i izjavama zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića koji ima pravo braniti člana svoje zajednice, ali ispada da ja, koji sam to 25 godina držao u sebi, ne bih smio govoriti o tome. Ne predbacujem ništa njemu nego instituciji koja ga štiti – kazao je Bibinjac Josip Lenkić Barać (36) koji se nakon svjedočenja Nenada Bugarije i Josipa Lisice o seksualnom zlostavljanju svećenika don Nedjeljka Ivanova sam javio policiji i dao iskaz. Svjedočio je o, kako je sam naveo, “bliskim” susretima koje je u djetinjstvu imao s don Ivanovim. Kaže da nije fer to što mons. Puljić sada spominje korizmu i u tome traži opravdanje za šutnju o cijelom slučaju.

– Zašto se nije zapitao čistim li ja to možda u korizmi sebe. Ne prihvaćam da se netko na takav način može odnositi prema nama. Razumijem ga kad kaže da se nitko ne smije proglašavati krivim prije presude, ali nema pravo ni nas osuđivati – kaže Lenkić Barać koji se sa svojim nekadašnjim sumještanima Bugarijom i Lisicom redovito čuje i njih trojica, priznaje, podrška su jedan drugome, a na pitanje zašto su progovorili tek sada, kaže da hrvatsko društvo prije desetak godina nije bilo dovoljno senzibilizirano za ovakvu temu. Podsjeća da je prije osam godina u jednom hrvatskom tjedniku Josip Lisica rekao da ga je u djetinjstvu seksualno zlostavljao mjesni župnik, ali tada nitko nije reagirao.

– Ne mislim da ćemo za mjesec dana imati bilo kakvu informaciju o zaključenju slučaja, ali dali smo si 30-dnevni rok da vidimo što će se dogoditi. Ja se uglavnom informiram iz medija, nitko drugi ništa mi ne govori, ali kao što sam već rekao, neću dopustiti da ostane na ovome, borim se protiv jedne institucije i tražim pravnu zaštitu – zaključio je Lenkić Barać.

Komentara 47

DE
denderi
19:31 23.03.2012.

ovi u božjim agencijama oduvijek su bili skloni kriminalu

GU
guslarjovo
20:55 22.03.2012.

Bog će mu sve oprostiti na onom svijetu

Avatar atrpimir
atrpimir
10:42 23.03.2012.

23.03.2012. u 10:39h mravac8 je napisao/la: atrpimir A Vatikan je čisto hrvatski? ************* ??? O čemu sad ti baljezgaš?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije