Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obrazovanje
Povratak na članak

Preporuke Ministarstva - koja će zanimanja omogućiti brže zapošljavanje

Mrsić istaknuo da je zabrinjavajuć podatak što je među nezaposlenim mladima između 15 i 24 godine 80 posto onih koji su završili razne strukovne škole.

Komentari 12

MA
malimiš00
11:58 14.01.2014.

pa s obzirom da roditelji nemaju novaca za školovanje svoje djece jer su nezaposleni, ne vidim način kako da neka djeca idu na fakultet, a pogotovo ga završe... Znaš li koliko mjesečno roditeljima treba novaca da bi obrazovali svoje dijete? Jovanoviću ti samo pričaš i pričaš..i nevidimo baš neke rezultate.

VL
Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
13:03 14.01.2014.

Hm, a što čemo sa školicama i fakultetima za političare? Tu se vidi gadan nedostatak kadra. Kandidata za posao ima ko u priči, ali ni jedan kandidat ne zna koja mu je lijeva, a koja desna ruka, a upravljaju ovimvim malim brodićem od Hrvatske koji stalno udara u hridi i prijeti mu potonuče.

VL
Avatar jure23
jure23
12:47 14.01.2014.

Nije Jovanović jedini koji revolucionarizira jezik(e) u regiji. Čak se ne može reći više ni da u tome prednjači. Jer su u Crnoj Gori krenuli oglase na engleskom pisati ćirilicom. Hoće li se sad kod nekih od naših drugarica i drugova probuditi ljubomora i time izazvati još smjeliji koraci u jezičnim "kreacijama" ostaje za vidjeti. Iako istina nije bilo napisano na ćirilici, nama i ovako još zvoni u uhu ona "pipl mast trast as".

VL
KA
kafka
13:24 14.01.2014.

Kakvi matematičari - oni znaju misliti i nikada nisu bili omiljeni ijednoj vladi od kada su vlada počele postojati. .

VL
NV
novo vriijeme
16:32 14.01.2014.

Zašto trebamo trošiti novac na obrazovanje medicinara kada je ove godine stotanjak otišlo vani jer im nitko nije ponudio posao, znači ne trebamo ih.

VL
FL
feliks.lorenz.33
12:42 14.01.2014.

Ovi će kadrovi ionako završiti kao traženi u EU. Samo se pitam, dokle ćemo školovati kadrove za EU ? Pa kod nas ovi traženi profili nemaju šanse niti stažirato, a kamo i steći neko radno mjesto.

VL
DU
Deleted user
13:02 14.01.2014.

...kako stvaraju uvjete za zapošljavanje mladih ljudi, čini mi se da će potražnja ići uglavnom za što manjim obrazovanjem! Uostalom, još je Šuvar uvodio školovanje za ono što je tada tražio "udruženi rad", pa bi i svako skretanje "s ovogg kursa" značilo i iznenađenja, a i možebitni civilizacijski napredak hrvatske države i naroda, a to ova garnitura nikako ne smije dozvoliti.

VL
Avatar bodavica
bodavica
13:18 14.01.2014.

neka rade zanatske poslove koji su kod nas izuzetno podcijenjeni oni koji to predlažu jer po njihovom za te poslove ne treba znanje ,već znanje treba ministrima i ostalima koji ovo predlažu.Samo jedan primjer da navedam a to je tko im servisira automobilei kojima se voze oni koji imaju po desetak titula ili "obični" automehaničari koji su završili zanat koji više nitko neće niti ga priznaje!!!!!!!!!!!!!!!!

VL
LE
Lenjin
15:47 14.01.2014.

"Mrsić istaknuo da je zabrinjavajuć podatak što je među nezaposlenim mladima između 15 i 24 godine 80 posto onih koji su završili razne strukovne škole." 360000 nezaposlenih!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Drugovi ne lupetajte kaj mi svi znamo. Sveta duznost je vama da obezbjeditebjedite radna mjesta, Ili ostavka kad niste sposobni.

VL
JU
juragladni
14:36 14.01.2014.

Uvijek ista priča. Godinama sam radio u državnoj upravi i slušao kako nam nedostaje informatičara. Na nekakve smušene prijedloge da se uvede "informatičarski dodatak" na plaću glavonje su su odmahivali rukom i nastavili se dalje čuditi zašto nemamo dovoljno informatičara.

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
13:21 14.01.2014.

Sada će čika Jova da objasni šta treba u EU, on se u to jako razumije, kao Mara u krivi...

VL
OS
osica
14:04 14.01.2014.

odgovorite gdje ćemo u dogledno vrijeme zaposliti ove odškolovane. Pa kad mladi ljudi vide gdje se mogu zaposliti nakon škole sami će u tu školu otići. Ovakao sve je u magli. Imam mladu osobu s fakultetom (završen u Hrvatskoj) kojakoja je je nekoliko godina bila bez posla u Hrvatskoj a radila je ui u EU, govori i piše 5 stranih jezika, a kad je došla doma - svi su tražili "znanje samo jednog stranog jezika " ostalo traženo nije bilo u natječaju. "Višak znanja i iskustva je nedostatak"

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.