Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pravi 
junaci

Trčao za lopovima čak kilometar i javljao policiji gdje su

Gasper Domgjoni
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/3
19.07.2012.
u 08:00

Konobar je spasio nakit vrijedan oko 200.000 kuna, vlasnik sesvetske zlatarnice ga pohvalio

– Pravi dečko, gospodinu svaka čast što je napravio. A učinio je veliku stvar, jako sam mu zahvalan. Susjedi smo, a sada ćemo biti još bolji i bliži. U ovom svijetu jako je potrebno njegovati dobrosusjedske odnose – priznaje Gasper Domgjoni, sin vlasnika zlatarnice Dar u Ninskoj ulici u zagrebačkim Sesvetama, hvaleći konobara kafića Izvor preko puta. Zbog njegova je herojskog čina u utorak uhvaćen dvojac razbojnika koji su pokušali uzeti nakit vrijedan oko 200.000 kuna te su tijekom pljačke mučili zaposlenicu zlatarnice Mariju D.

O svome podvigu 37-godišnji konobar nerado govori.

– Tamo je bilo još desetak ljudi, no nitko nije reagirao. A meni je to bilo normalno – skromno nam je prozborio ovaj rođeni Sesvećanin koji kao konobar u kafiću radi tri godine.

– Čuo sam vrištanje zaposlenice, a kad sam pogledao preko ceste, u zlatarnicu, vidio sam da se iza pulta nešto događa – kazao nam je. Nastavlja da je odlučio diskretno prijeći cestu, sakriti se ispred zlatarnice i pričekati razbojnike da izađu. Za to se vrijeme u zlatarnici zbivala drama; razbojnici u kapama i sunčanim naočalama djelatnici su stavili krpu u usta, grubo je gurnuli na stolicu te je napali elektrošokerom. Kada su izašli, heroj je jednog od njih s leđa lupio stolicom, koja ispred radnje i inače stoji.

– On nije ni trepnuo, kao da mu ništa nisam napravio. Počeli su bježati. Ja za njima, a susjed mi se priključio. Niz ulicu skrenuli su lijevo, pa prema centru. Potjera je trajala pola sata – prisjeća se konobar koji je za njima trčao više od kilometra.

U trku je razgovarao s policajcima preko mobitela i izvještavao ih kamo se kreću. No razbojnici očito i nisu imali jasan plan te su nasumce, umjesto prema pruzi i livadama, kroz labirint sesvetskih ulica došli na parkiralište stotinjak metara od policijske postaje.

Kada su se sakrili u travu, konobar ih je sustigao, no nije ih više vidio. Tada su došli i policajci. A razbojnici su legli upravo na mravinjak. Policajci su, kazali su nam akteri priče, primijetili komešanje u travi te ih tako otkrili i stavili im lisičine na ruke.

Komentara 42

OB
-obrisani-
08:09 19.07.2012.

A zlatar je zahvalan......

OB
-obrisani-
08:20 19.07.2012.

Nema junačenja, neka policija radi svoj posao a ne obilazi kladionice.

DU
Deleted user
08:06 19.07.2012.

I ona bivša milicija bi onda te razbojnike, onako u lisicama, privela natrag u zlatarnicu i pitala gđu koja tamo radi da li su to oni... Pa kad bi uslijedio potvrdan odgovor, onda bi nastala pendrekijada već na podu zlatarnice i onako polumrtve bi ih hitnuli u auto pa vozi u milicijsku stanicu gdje bi ih vezali za radijator pa udri dodatnu dozu sljedeća tri dana. I kad bi rok od 3 dana batina istekao, onda bi doveli sucu - što je razbojnicima bilo svjetlo na kraju tunela jer su tu prestajale batine. Pa se ljudi čude kako prije nije bilo tolikog kriminala! Kad su ih mlatili i mlatili... Ovi će sada pred suca pa onda pritvor pa skupi odvjetnik i evo njih natrag na ulicama za par tjedana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije