Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovali povjerenstvo
Povratak na članak

Tražit će grobove žrtava komunističkog režima

- Taj je potprogram fokusiran na projekte kojima se promišljaju uzroci totalitarnih režima u modernoj europskoj povijesti te one kojima se odaje počast žrtvama njihovih zločina – priopćili su iz PU virovitičko-podravske.

Komentari 16

DU
Deleted user
16:48 29.05.2015.

koje koristi?... starac je pred smrt prijavio policiji i označio lokaciju masovne grobnice, policija je pogledala, uzela izjavu, pročačkali malo zemlju i nikad više ništa... na sjeverozapadnim obroncima Medvednice.... ah, moram napomenuti da su tvz antifašisti tu pobili civile 1945. ......

VL
SV
smiljan vuk
17:02 29.05.2015.

Imate u Boanskome Brodu iza sume ,Luke vidovica ,a zu samu ogradu Rafinerije gdje je pala bomba lancana tu u jednu ranu zoru TZV narodni Heroj Bato Javorski streljao dvije rupe civila i dijece Maja Mama i Tata su Ulili Jauke iPlac NISAM JA NISTA KRIV onda su se cule nekolike salve iz strojnica moj tata je kriomice otisao pogledati nisu ni zatrpali virile su rukei noge ispod busenja,a njegova tetka Lojza Djuuran ga je pitala Bato sine zasto si to naprvio odgovor teti SUTI KURVO JEDNA ICI CES ZA NJIMA nazalost jos i danas stoji ploca na njegovoj kuci u Brodu u Ulici Matije Gupca za to ZLODJELO Mesic takve naziva antifasistima

VL
MT
Mirko Tot
18:58 29.05.2015.

Ožujka mjeseca 1944 uhapšen je moj otac na putu do našeg vinograda a bez potrebne dozvole kretanja koju su izdavale ustaške vlasti u sjevernoistočnom dijelu Zagreba.7 dana proveo je sa još njemu nepoznatim ljudima u crkvi u Čučerju.Ponavljam, u crkvi Čučerečkoj. Spašen je od, več davno umrlog Knafelj Alberta, visokog ustaškog časnika, krsnog kuma jednog od člana iz naše obitelji, dok su drugi, njih 11 dan kasnije strijeljani na jednom sljemenskom proplanku sa nazivom "Pod Lipom", gdje su i pokopani.Bio sam star 7 mjeseci i majka mi je kada sam odrastao o tome mnogo pričala. Ne vjerujem da postoji mnogo znatiželje da se to mjesto pronađe, a i shvačam: nije u "Hrvatskom interesu". Zato se nikako niti ja ne mogu ubrajati u "prave i velike Hrvate".

VL
Avatar bokolo
bokolo
18:49 29.05.2015.

2015 !!!! ... Komunisti smatraju da klanje onih koji se nisu slagali sa Staljinistima su smece koje se ne treba traziti. Oni koji to zahtijevaju danas oni smatraju isto tako "smecem" .. Dok god je to tako Hrvatska nece biti ujedinjena i progresivna. Zrtve fasizma su oplakivane i iskoristavane 70 godina, ali zrtve komunizma nisu ni "upitne". kako je to moguce kad je svijet osudio komunisticki rezim i odbacio ga kao totalitarnim i nasilnim?

VL
Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
20:39 29.05.2015.

partizani su po okupaciji zagreba poubijali 2 razreda djece iz srednje škole, grobovi su poznati čeka se iskapanje

VL
AA
aabbcc
20:36 29.05.2015.

Opet bi neki da traze grobove na preskok, samo da ne iskopaju pogresan jer to im oprostili ne bi....

VL
NV
novo vriijeme
19:01 29.05.2015.

Zar Hrvatska nema ključnu masu intelektualne elite punu znanja i volje za radom koja bi pogurala ovu zemlju naprijed. Ili ta elita nije u strankama Stalne priče o komunistističkim zločinima kao politička tema broj jedan dovodi na svjetlo dana politikantee i fašiste , prvi žele kruha bez motike, galame kako bi se ugnjezdili u parlamentarnim strankama a drugi peru sramotu i grijehe svojih predaka ustaša. Da su sve priče istinite Hrvatska danas ne bi imala stanovnika. Uostalom SKH nije imala 280 000 članova, to možda 1988 ali 1970 je imala oko pola milijuna. pa nije pola milijuna ljudi i dva milijuna njihovih obitelji bili zločinci , Nije valjda cijela Hrvatska bila zločinačka država 55 godine. To bi bilo pogrešno reći i nimalo rodoljubno. Pustite jame i primite se posla, nova država hrvata propada i već je dugovima više i nije samostalna, još malo i bit će feud neke moćnije zemlje ili njih nekoliko. Iskapanje jama neće to spriječiti Rad hoće Rad je rodoljublje.

VL
Avatar Peterančan
Peterančan
16:43 29.05.2015.

Daleko produktivniji bi bili grobovi drugova uzročnika grobova njihovog režima!

VL
UN
unbekant
07:59 30.05.2015.

Zasto takve udruge ni su osnivane,prije 30-40 godina,ili prije 15-20 godina??????????

VL
Avatar obrezani-hassan
obrezani-hassan
17:21 29.05.2015.

sjećam se da je sama crkva,pred jedno 3 godine(naravno u mandatu ove vlade),u donijela odluku da će diljem svojih župa počet sa iskopavanjem masovnih grobnica "žrtava komunističkog terora" jer su zaključili da vlast neradi dovoljno na tome,zasad nisu još nijednu otkopali

VL
UN
unbekant
18:05 29.05.2015.

otvaraju se jedna po jedna lopovska udruga,da se sto vise proba dobiti novaca za pljacku od europe,ne bu islo,jer novac dobivaju oni koji otvaraju tvrtke,a ne koje-kakve lenjive i nerdnicke udruge…………………..

VL
ZV
Zvonko60
18:09 29.05.2015.

A zrtve USTASA..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.