Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podrška primalji

'Tražimo spas jedne ljudske sudbine od šikaniranja i zaborava'

jaga
'Dusko Jaramaz/PIXSELL'
15.08.2013.
u 09:24

Nakon "vrlo kontroverznog otkaza primalji Jagi Stojak radi prava na priziv savjesti u odbijanju sudjelovanja u pobačaju" Vigilare još jednom omogućuje građanima da šalju svoja prosvjedna pisma kninskoj bolnici i nadležnom ministarstvu."

Udruga Vigilare priopćila je da objavljuje pokretanje druge faze svoje javne kampanje u obrani prava medicinske sestre primalje Jage Stojak iz kninske opće bolnice „Hrvatski ponos“. Naime, nakon "vrlo kontroverznog otkaza radnog odnosa primalji Jagi Stojak radi prava na priziv savjesti u odbijanju sudjelovanja u pobačaju, a koji joj je uručila sanacijska ravnateljica kninske bolnice dr. Antonela Karačić, te uporne šutnje Ministarstva zdravlja, Vigilare još jednom omogućuje hrvatskim građanima da šalju svoja prosvjedna pisma kninskoj bolnici i nadležnom ministarstvu."

U priopćenju ističu da vjeruju kako zajedno, sredstvima javnog priopćavanja, mogu dobiti objašnjenje kako i zašto je došlo do (nepravednog) otkaza te na kraju povlačenje te odluke.

– Javne institucije koje koriste novac poreznih obveznika odgovorne su prema – javnosti. Tražimo odgovore, spas jedne ljudske sudbine od šikaniranja i zaborava, poštivanje prava na priziv savjesti te početak otvorene rasprave o pobačaju u Hrvatskoj. Svi koji se zanimaju za ovaj slučaj i žele sudjelovati u njegovu rješavanju, mogu poslati svoje prosvjedno pismo preko internetske stranice Vigilare: www.vigilare.org/akcije i Facebook stranice: www.facebook.com/Vigilare – dodaje se na kraju priopćenja.

>>Udruga Vigilare: Vratite primalju Jagu Stojak na posao

>>Skandal u Kninu! Babici otkaz jer nije htjela asistirati pri pobačaju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije