Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskaz na cijeni

Traže da Marjanović kaže što zna o vezi Jocića s likvidacijom Boneva

\'Beograd / 24.06.2008 Palata pravde, sudjenje, svedocenje Sretena Jocica Joce Amsterdama FOTO / Sasa Maricic ALO!\'
Saša Maričić/ALO!
21.01.2011.
u 20:00

Bugarska je tražila od Srbije da joj dostavi Marjanovićev iskaz, a u Hrvatskoj su se raspitivali o njemu u tužiteljstvu

Tomislav Marjanović, krunski svjedok u slučaju Pukanić, mogao bi postati i svjedok bugarskog pravosuđa. Naime, kako su objavili srbijanski mediji, pozivajući se na izvore u bugarskom pravosuđu, Bugari su se za Marjanovića zainteresirali, nakon što je on na Specijalnom sudu u Beogradu svjedočio u beogradskom dijelu suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića te su od Srbije zatražili da im dostavi njegov iskaz.

Marjanović je početkom prosinca lani svjedočeći u nastavku beogradskog suđenja za ubojstvo Pukanića, u jednom trenutku kazao:

– Jociću, vi stojite iza svih likvidacija u Bugarskoj posljednjih godina.

Upravo ta rečenica, te činjenica da je Marjanović Jocića označio kao naručitelja likvidacije Milčeta Boneva zvanog Baj Mile, likvidiranog u srpnju 2004. u središtu Sofije, zainteresirala je Bugare.

U Sofiji je u tijeku suđenje za ubojstvo Boneva, a bugarsko tužiteljstvo očito planira kao svjedoka saslušati i Marjanovića. Kako neslužbeno doznajemo, Bugari su se u našem tužiteljstvu raspitivali za Marjanovića te su tražili podatke o njemu, no za sada službeno nije došao zahtjev za njegovim saslušanjem. No zato je zahtjev za saslušanje Marjanovića jučer došao iz Srbije, jer bi on 9. veljače trebao nastaviti svoje svjedočenje na Specijalnom sudu u Beogradu.

Ime Milčeta Boneva spominjano je tijekom suđenja za ubojstvo Pukanića jer je Robert Matanić iskazivao da mu je Bonev bio domaćin u Bugarskoj. Matanića se u Bugarskoj i sumnjičilo za likvidaciju Boneva, no te su optužbe odbačene. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije