Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
remetinec

"Travu" uzgajao zbog nesanice, strahuje kako će spavati zatvoru

marko dujmović        \'
Sergej Novosel/VLM
10.04.2012.
u 21:14

Zelena lista i Zeleni svijet ispratili su Dujmovića u Remetinec na služenje jednogodišne kazne zatvora zbog uzgoja indijske konoplje

Pristalice legalizacije marihuane u medicinske svrhe ispratili su večeras u zagrebački Remetinec na služenje jednogodišnje kazne zatvora Marka Dujmovića (31) iz Križevaca. Njegovu zatvorsku kaznu, koju je zaradio još 2010. godine  zbog uzgoja 24 stabljike indijske konoplje, potvrdio je i Vrhovni sud iako se Dujmović žalio pravdajući ovaj uzgoj potrebom liječenja depresije, anskioznosti i nesanice od kojih godinama pati.

>>Marko Dujmović: Ja sam posljednji koji će u zatvor zbog marihuane

- Nisam narkoman niti prodavač droge, imam konkretne zdravstvene tegobe, a posebice se pribojavam nesanice tijekom odsluženja zatvorske kazne, izjavio je za Večernji list Dujmović. Dodaje kako ga je policiji prijavila bivša supruga koja je na balkonu uočila nelegalno uzgojene biljke. Potporu Dujmoviću iskazala je stranka Zelena lista te udruga Zeleni svijet koji su ujedno pozvali Vladu na legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, slično praksi, ističu, koju imaju mnoge države Europske unije.

- Podnijeli smo Ustavnom sudu nekoliko zahtjeva za ocjenu ustavnosti Zakona i pravilnika koji brane legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, a koncem ovog mjeseca organiziramo i veliki simpozij na tu temu, najavio je Vladimir Štimac, predsjednik udruge Zeleni svijet.

Darko Stošić, glavni tajnik Zelene liste, poručio je kako odgovorni u Hrvatskoj moraju imati više sluha za oboljele koji spas od svojih zdravstvenih sloboda vide u korištenju marihuane.

- To nisu teški narkomani niti dileri droge, već bolesnici kojima je marihuana lijek poput Dujmovića koji je unatoč tomu zaradio zatvorsku kaznu, istaknuo je Stošić koji je također došao u Remetinec izraziti potporu legalizaciji ovog opijata u medicinske svrhe.

Komentara 48

VA
vatever
13:50 10.08.2016.

kolki gad pokvareni neizjebani moras bit da ides cinkat nekog, takvima sve najgore

LD
Lana Dujmovic
13:10 12.04.2012.

Dragi moji komentatori-sudije zalosna su mi vasa pravila sudjenja, bez prava glasa svim ljudima. Previse sam vremena potrosila pokusavajuci pronaci malo razumijevanja. Moja djeca ne zive od zraka i nisu postigla srecu jer sam ja sjedila, pusila i sanjala bajke. Ja imam zivot izvan interneta i zaista nemam vremena raspravljati sa vama. Zelim vam puno srece u zivotu i nadam se da nikada necete dozivjeti ono sto sam ja. Lijep pozdrav!

DU
Deleted user
22:29 10.04.2012.

Uzgajao zbog nesanice i sad se boji kako ce spavat u zatvoru? ------------------------------------------------------------------------------------ Uzgaja je i dalje u zatvoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije