Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mlada žena ubijena

Tragičan kraj - Meksikanku su našli zakopanu pod granjem

meksikanka
Foto: PUSD
1/10
25.08.2012.
u 11:13

Brat kaže da je sestru zadnji put vidio u srijedu 16.30 sati, a u pronađenom ruksaku je fotoaparat u kojem je njihova zajednička fotografija snimljena sat vremena kasnije

Potraga za Selenom Margarit Graciano Macendo (31),  Meksikankom čiji je nestanak prijavljen u srijedu – završena je i to na najtragičniji mogući način. Pripadnici HGSS-a i policije na nepristupačnu terenu u park-šumi Marjan oko podne su pronašli žensko tijelo.

Bila je zakopana, na dubinu od oko pola metra, nedaleko od mjesta na kojem su pronađene njezine stvari.

– Predmeti pronađeni tijekom pregledavanja i pretraživanja terena upućuju da je sigurno riječ o nasilnoj smrti – rekao je Ante Matković, načelnik Sektora policije PU splitsko-dalmatinske.

Pozvao je građane Splita kao i turiste koji su od srijede u 16 sati pa nadalje vidjeli Selenu na Marjanu ili je možda i fotografirali da se jave policiji koja nastoji ustanoviti s kim je bila u društvu posljednjih sati života. Policija je medijima ustupila i jednu od njezinih posljednjih fotografija, snimljenu na marjanskoj vidilici, u odjeći u kojoj je bila prije nestanka. Fotografija je pronađena u aparatu koji je nađen prije dva dana tijekom pretraživanja šume na Marjanu, a bio je sakriven s krvavim nožem. Međutim, je li taj nož oružje kojim je Selena ubijena, Matković nije htio reći.

– Na Marjanu pronađeni su brojni predmeti. Provjerom utvrđujemo pripada li neki od njih nestaloj osobi ili je s njom povezan – kazao je Matković. Policija obavlja obavijesne razgovore s brojnim osoba koje bi im mogle dati neke korisne informacije, među kojima je i Selenin brat Emanuel. Djevojka je zajedno s njim došla u Split, a on je prijavio sestrin nestanak u srijedu oko 22.30 sati.

– Normalno je da razgovaramo i s bratom, on je osoba koja nam može dati najkorisnije podatke. Nema uhićenih! – rekao je Matković. Policiji je jedno vrijeme brat bio sumnjiv zbog nepodudarnosti u priči. Bio je na informativnom razgovoru cijeli petak, poslije je prespavao u hostelu, a onda se opet vratio na razgovor u policiju. Navodno pomaže istražiteljima.

Brat i sestra su, podsjetimo, na putovanju po Europi bili već tri mjeseca. U Split su došli iz Dubrovnika, dan uoči njezina nestanka. Tko ju je ubio, policija tek treba otkriti, a jučer su tvrdili da brat ubijene djevojke nije osumnjičen za zločin.

Tijelo nesretne djevojke oko 17 sati prevezeno je na Odjel patologije radi obdukcije nakon koje će se utvrditi točan uzrok smrti.

Komentara 130

ZA
zagorka
11:50 25.08.2012.

u svakom slučaju mislim da nje više nema

Avatar MENSA
MENSA
16:01 25.08.2012.

HE,HE,HE.....KRITIKA DJELUJE! Čim se malo "kritičnije" osvrneš na sam tekst......mam ga promeniju!!!! He, he,he.....dobro je ....kritika djeluje!!!

MO
modovisisajteMaraschino
11:21 25.08.2012.

ima li dokaza da joj je on uopce brat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije