Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIKANCI ODREDILI

Toyota pristala platiti rekordnu kaznu

Toyota
AFP
19.04.2010.
u 18:16

Japanski proizvođač automobila zbog neprijavljenih problema s pedalom gasa u svojim vozilima platit će američkoj vladi 16,4 milijuna dolara, objavio je ministar prometa Ray LaHood.

Po riječima ministra LaHooda, Toyota će rekordnu kaznu platiti jer je "neprijavljivanjem utvrđenih sigurnosnih problema, na što je po zakonu obvezna, dovela kupce svojih automobila u pogibelj".

- Drago mi je što su u Toyoti prihvatili odgovornost za kršenje svojih zakonskih obveza da blagovremeno prijave svaki kvar – izjavio je Ray LaHood dodajući da će američka vlada nastaviti istraživati "ispunjava li tvrtka sve svoje obveze o priopćavanju".

- Mi vjerujemo da smo u dobroj vjeri uložili napore da istražimo tu pojavu i iznađemo odgovarajuće protumjere. Priznajemo da smo mogli i bolje obaviti posao priopćavanja relevantnih informacija unutar naših globalnih operacija i izvan tvrtke, ali nismo pokušali prikriti kvar da bismo izbjegli suočavanje sa sigurnosnim problemom – glasi priopćenje iz Toyote, kojoj je i tolika rekordna kazna od 16 i pol milijuna dolara više-manje simbolična s obzirom na vrijednost tvrtke procijenjenu na 23,6 milijardi dolara i očekivani profit od 885 milijuna dolara za fiskalnu godinu koja okončava 31. ožujka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije