Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novo istraživanje

Torinsko platno nije krivotvorina, njime je bio omotan Isus!

'torinsko platno isus krist'
''
29.03.2013.
u 08:54

Znanstvenici su došli do zaključka kako je platno najvjerojatnije iz prvog stoljeća nove ere te da je njime vjerojatno bio omotan Isus Krist

Nakon desetljeća nagađanja, novo istraživanje pokazalo je kako bi Torinsko platno uistinu moglo biti platno kojim je bilo omotano tijelo Isusa Krista. Znanstvenici su došli do zaključka kako je platno najvjerojatnije iz prvog stoljeća nove ere, čime se dolazi do zaključka da je njime bio omotan Isus, piše The Huffington Post.

Rezultati nove studije opisani su u knjizi "Misterij platna", a koja će biti objavljena danas, na Veliki petak, dok će dan prije Uskrsa kamere uživo snimati platno i prikazati ga na televiziji.

Autori studije, profesor Giulio Fanti, stručnjak sa Sveučilišta za inženjerstvo u Padovi, i novinar Saverio Gaeta, proučavali su niti Torinskog platna i uspoređivali ih s onima iz 3. stoljeća prije Krista, pa sve do moderne ere, želeći istražiti je li riječ o srednjovjekovnoj krivotvorini. No, ispostavilo se da nije krivotvoreno.

>> Znanstvenici trebaju utvrditi vjerodostojnost Torinskog platna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije