Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bjelovarski hdz

Topalović i Coner "pucali u prazno"

HDZ Bjelovar
Damir Špehar/PIXSELL
06.11.2013.
u 09:20

Bjelovarski HDZ prikupio potpise za zahtjev za hitnim sazivom Gradskog vijeća, ali ga ni nakon tjedan dana nije predao

“Prvo ispeci, pa onda reci” kaže narodna poslovica za koju u bjelovarskom HDZ-u kao da nisu čuli. Naime, prošlog utorka Ante Topalović i Marijan Coner su u ime kluba gradskih vijećnika HDZ-a sazvali novinare kako bi ih upoznali da su zajedno s vijećnicima HSLS-a prikupili i više nego dovoljan broj potpisa pa će nakon presice “iz istih stopa” aktualnoj vlasti uputiti zahtjev za hitan saziv Gradskog vijeća.
– Prema informacijama koje smo dobili iz naših izvora stanje u nekim gradskim tvrtkama je takvo da traži hitnu raspravu i brzu reakciju kako nam se ne bi ponovila priča s Elektrometalom u kojem danas plaćamo skupu cijenu zakašnjele reakcije - ustvrdio je tada Topalović. Premda se već tada proširila informacija da je prethodnu večer po nalogu “odozgo” raspušten gradski odbor na čelu s Topalovićem, nitko tada još nije znao da je taj istup tek “pucanj u prazno”.

Odluka narednih dana?

Naime, zahtjev za hitnom sjednicom ni do danas nije upućen, a prema informacijama “iznutra” upitno je hoće li ga uopće i biti. Dobro upućeni tvrde da je započela žestoka unutarstranačka borba kojoj je ishod zasad još teško predvidjeti. Topalović, koji je već ranije odbio komentirati raspuštanje GO, jučer nije odgovarao na telefonske pozive. Njegov imenjak Ante Brkljačić, čelnik devetočlanog povjerenstva koje je preuzelo ulogu raspuštenog GO, jučer je bio prilično suzdržan.
-Narednih dana ćemo razgovarati o zahtjevu za hitnim sazivom Gradskog vijeća i tada ćemo donijeti odluku - kazao je Brkljačić. No, zato je i više nego jasan bio Dario Hrebak, predsjednik gradskog HSLS-a koji se potpisima svoja dva vijećnika pridružio HDZ-u.

Opet po Korušecu

-Ovo je presedan koji predstavlja krajnje neozbiljno vođenje politike sadašnjeg vodstva gradskog HDZ-a. Iz svega se da iščitati da je HDZ očito dobio novog predsjednika i prije samih izbora - Antuna Korušeca. Pitanje je da li se uopće nakon ovog igrokaza HDZ može smatrati oporbom u Bjelovaru-ističe Hrebak.

Komentara 1

Avatar branko.stojkovic.92
branko.stojkovic.92
07:26 24.09.2015.

CONER je pokrao županijju BBŽ-a i nije ga sram.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije