Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
levesonova istraga

Tony Blair: Veza između medija i političara je neizbježna

BONOEVAN
Foto: Pixsell
1/2
28.05.2012.
u 13:55

– Ne vjerujem da je moja vlada bila prva i jedina koja je htjela uljepšati ono što čini – naglasio je bivši premijer

Korištenje novina kao instrumenta političke moći stvorilo je nezdravu, ali neizbježnu vezu između političara i medija, kazao je pred Levesonovim istražnim povjerenstvom, koje istražuje (ne)povezanost vlasnika britanskih medija s političarima i slučajeve prisluškivanja, bivši britanski premijer Tony Blair.

Smatra da bi bilo vrlo čudno da medijski čelnici i visokopozicionirani političari ne žive u nekoj vrsti interakcije, prenosi BBC, ali i dalje naglašava kako su neke od tih veza "nezdrave".

– Ne vjerujem da je moja vlada bila prva i jedina koja je htjela uljepšati ono što čini. Ipak, bitno je drukčije kada se javnost namjerno zasipa neistinama – svjedočio je Blair pred povjerenstvom

Iako je bio spreman na suradnju s medijima, Blair ipak tvrdi da je njegova vlada donijela puno više odluka koje nisu bile u interesu medijskog mogula Ruperta Murdocha nego onih koje su mu išle u korist. Rebekah Brooks možda je bila urednica Suna, ali sve odluke donosio je sam Murdoch, potvrdio je Blair te objasnio kako je sam zvao Murdocha uoči rata u Iraku kako bi pobliže objasnio svoje političke odluke. Svoje pozive medijskom mogulu ne smatra nimalo čudnima ili neobičnima. Svoj odnos s Murdochom ipak naziva samo poslovnim. No sve se to promijenilo nakon što je napustio premijersku poziciju pa je čak postao i kum Murdochove kćeri.

Komentara 4

Avatar kobra11
kobra11
14:33 28.05.2012.

:-OOOOOOOOOO izmislio je toplu vodu

TO
Toni50
15:31 28.05.2012.

Tony Blair: Veza između medija i političara je neizbježna- amen kraj istine . Ovo dlje neču priznati javno Posao mi je bio i ostao da lažem muljam podvaljivam da manipuliram i da sve držim za budale ikao svi videi znaju realitet moj posao je nasilno - kao nekim \"zakonom\" da sprovodim volju moga Boga onda >Buša< kojega svi cieli svjet sluša ! Inače nešto sam da mislim i istinu da kažem znači kraj karijere love i moči...

SI
sinaj
18:59 28.05.2012.

Veza između medija i političara je ono što će zapadnoj demokraciji doći glave. Ljudi više nemaju pojma tko je onaj za koga glasaju ili ne glasaju. Cijelu iluzornu sliku stvaraju mediji i PR

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije