Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Strasbourgu
Povratak na članak

Picula: Hrvatska je jedina članica izvan Schengena koja je izložena valovima izbjeglica

– Kriza nas je stavila pod veliki pritisak i time što je istaknula kako EU institucije funkcioniraju dobro u uobičajenim uvjetima, ali loše i sporo reagiraju na iznenadne probleme – zaključio je Picula.

Komentari 19

DU
Deleted user
13:07 06.10.2015.

Pošto nema odgovora,da ponovim još jednom pitanje od jučer: ma li ikog pametnog u ovoj državi da konačno stavi tu žicu na granicu?

VL
GA
Gambit
13:01 06.10.2015.

Razumije li itko ove mudrosti? Rekao je sto svi znamo o RH I Schengenu. Sto se tice drustvu u kojemu zelimo zivjeti, ne bi bilo lose da Picula prvo pogleda sto migranti rade po europi. Takvo drustvo ne zelim. Ako on zeli zivjeti u takvom drustvu, neka otidje u Islamabad.

VL
Avatar Semper5
Semper5
13:06 06.10.2015.

Naravno, gospodine Picula, da smo izloženi valu izbjeglica (točnije, migranata), a to je samo i jedino zato što je tvoj partijski šef odlučio Hrvatsku izložiti tom valu. Što se EU tiče, imam reći samo jedno: Europe is my continent, not my country.

VL
Avatar Croatan
Croatan
13:07 06.10.2015.

politički harassment, dobro pa imamo jak support u masakriranju Hrvatskog jezika i od strane Picule, Milkija a i bome vas kvazi novinara.

VL
ZM
zili_mi_ruka
12:51 06.10.2015.

Zamisli tek da je Kavamavko premijer kako bi s njim komunicirao, izbjeglice, kriza sto smo jos ono rekli izbjeglice , ISIS kriza i tako, rekli smo .....

VL
DI
dirižabl
12:49 06.10.2015.

Obrati se Kim Jong Zoku sa tim primjedbama

VL
DU
Deleted user
13:05 06.10.2015.

Sto smo htjeli to smo dobili

VL
NJ
njofra18
07:39 07.10.2015.

Ha ha ha, profesore, baš si nas poučio s ovom izjavom, to bi znao i desetogodišnjak

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:23 08.10.2015.

mogao je i sjediti, ništ ne reći. ista korist. mogao je reći 'krađa je zločin'. ima istu težinu kao i ove riječi. kima on kakav plan? nema. klasična komunistička škola, 'trebalo bi, mora se,....' nema tu kruha.

VL
Avatar bok
bok
13:31 18.10.2015.

UMjesto da se orijentiramo/suradujemo s Visegradskom skupinom kukulele koalicija se je orijentirala na Srbiju. Eto to vam je sad od tog, Srbija spustila kajlu (mogli su slati u Rumunjsku) ali to je u biti dobro za izbore (da jugokomunisticicki blok otjera u beznacajnost) jer su Hrvati malo pre zabiravljivi...

VL
AN
anticenzura
13:04 06.10.2015.

EU je suludi projekat, pa to i macke znaju. Oni su se udruzili samo radi NATO prcije i kolonizacije Istoka, a obzirom da im je taj cilj sada propao, sta ce sada jadnici? Htjeli su napasti Rusiju, a Rusi ih vade iz govana, i sta sada? Nakrcali su Europu izbjeglicama, bijedom i siromastvom, i jos plus toga nam dovode Amerikance u Europu, namecu drzavama tu divljastvinu od TTIP-a, tako da cemo svi skupa morati raditi za njihove korporacije. Trovati ce nas GMO hranom kao stoku i nitko zucnuti smjeti nece, posto su vec pripremili kazne da nas sibaju, ako se pobunimo. Ja mislim da je bolje da mi bjezimo iz toga logora dok nam je na vrijeme, a sada je sansa da iskoristimo ovu krizu kao pretest, i magla sta dalje od njih, ako mislimo spasiti zivu glavu. Zapad jako losi stoji, vidim da se krupni kapital seli u Aziju, ogromne banke, najjace na planeti polako sele svoj kapital tamo, znaci da ce ovdje biti bijede i siromastva. Mi trebamo pod hitno za njima, okrenuti se Rusiji i zemljama BRIKS-a, a ne slusati ove porobljivace ljudskoga roda.

VL
SO
Somelier
19:29 10.10.2015.

I Piculi se pogoršalo. Ni on ne vidi da je za sve kriva njegova partija. Zbog izbora pokazuju lažnu humanost pa na teret države dijele imigrantima svega i svaćega u milijunima kuna. Za mjesec dana kada prođu izbori saznati će se da su nam ratne i državne rezerve prazne. Imigranti su saznali da ih Hrvatska vlada zove kako bi na njima pokupili bodove normalno da su oni navalili.Milanović i Ostojić ponašaju se kao pobješnjeli.

VL
LO
Loupillon
15:43 09.10.2015.

Nikada Europa nije imala razumijevanje za narode jugoistočno od Beča.Zbog svih onih mučenja koje je trebalo ostvariti da bi nas primili u EU nikada granicu te tvorevine neću prijeći.Kada je naša Hrvatska napadnuta osim pojedinaca ( pr. iz Italije)slabu smoo pomoć dobivali a naši mladići nisu bježali .Kad je onaj odvratni stari političar F. Mitterand stupio na sarajevski aerodrom dao je znak našim neprijateljima da napadnu a to se i ostvarilo.Susjedi su nam prijetili kako nećemo u Schengen i eto im ga sada.Naša se domovina još nije oporavila od rata nezasposlenost je velika , siromaštvo također,a MIGRANATA sve više.Kada je predsjednica najavila velike brojeve (40000) dobila je poruge što je već uobičajeno.Sada ih ima skoro 4 puta više Kuda to vodi ? Treba pomoći ljudima u nevolji a kako.Nije doljno nahraniti i odjenuti nesretnike.Kamo sa stanovnicima Europe? Na Arktik?

VL
Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
14:48 06.10.2015.

ovaj ima osjećaj za detalje

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.