Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jadrankamen

Tonči Drpić: Bućana su htjeli smijeniti pa je dao ostavku

bućan (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
11.05.2012.
u 17:36

Bućana su prije malo više od tjedan dana radnici Jadrankamena na Braču dočekali prije dolaska na posao, a tada je intervenirala i policija

– Imao sam informaciju da će Ivo Bućan, stečajni upravitelj Jadrankamena, biti smijenjen, a izgleda da je sve preduhitrio i dao ostavku – izjavio je Tonči Drpić, predsjednik sindikata u Jadrankamenu. Kaže da informaciju o Bućanovoj ostavci nije službeno dobio, ali je neformalnim kanalima čuo kako je Bućan podnio ostavku.

– Moj kolega vidio ga je u kafiću pred Trgovačkim sudom u Splitu. Pokazao je svoju ostavku. Navodno ju je dao iz protesta što ja nisam u zatvoru, već me primaju u Vladi – rekao nam je Drpić. Kaže da sindikat čeka odluku suda na svoju žalbu zbog pokretanja stečaja.

– Ako je odbiju, moći ćemo u Odboru vjerovnika predložiti stečajnog upravitelja. Odluku donosi odbor, u kojem glavnu riječ imaju država i Erste banka – kaže Drpić. Bućanu se uključuje govorna pošta i ne odgovara na pozive.

>>Radnici: Nismo krivi, branili smo svoj dom, svoja radna mjesta

Podsjetimo, Bućana su prije tjedan dana dočekali radnici Jadrankamena na Braču zbog nezadovoljstva jer plaću nisu primili već četiri i pol mjeseca, a tada je intervenirala i interventna policija te je privedeno 11 osoba. Bućan tada nije želio razgovarati s novinarima.

>>Bućan u tvrtku može, ali samo uz pratnju policije!

Sindikalna povjerenica Vinogradara iz Visa Leila Vojković poslala je nakon toga tekst kolegama u Jadrankamenu u kojem piše da je konačni učinak 10 godina stečaja, koji je Bućan vodio, da na Visu umire Vinogradar, vinarstvo i vinogradarstvo, a vinograd Velo Poje obrastao je korovom.

 

Ključne riječi

Komentara 5

KA
Karizma
18:32 11.05.2012.

Mislim da ce tenisac biti jako uzbuđen zbog ovoga i odletiti u svoj hotel na miamiju na gay proslavu.Dok radnici beru salatu po tuđim vrtovima da prezive tenisac sa njihovim novcem obilazi sa deckima svjetski atraktivne destinacije.Ima decko dobra poznanstva

OB
-obrisani-
18:43 11.05.2012.

Ovo je strasno najprije je Bilic morao procitat pism,o koje mu je napisao oavj \"uspesan drug\" a culi smo na tv kad je Tonci Drpic rekao na toj istij tv: gdje je god dosao taj je sve upropastio i unistio, sad je dao i petama vjetra hehehehehehe, sta se tice oresara on je tu nebitan i nevazan, lovu je dala austrijska banka, taj mamlaz oresar nije mogao vracat kredit i propao je-k kamenolom u Pucistima pripada austrijskoj banci a ne oresaru.

DU
Deleted user
19:08 11.05.2012.

puna podrška radnicima jadrankamena u traženju radničkog suvlasništva tvrtke. i da ako treba neka drpić bude direktor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije