Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUĐENJE ZA RATNE ZLOČINE

Tomislav Nikolić: Dragan Vasiljković ima pravo na pravnu pomoć Srbije

vasiljković
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
07.12.2016.
u 17:09

Odvjetnik Dragan Palibrk obavijestio je Nikolića o pojedinostima vezanim uz suđenje Draganu Vasiljkoviću i upoznao ga o problemima koje ima kao njegov pravni zastupnik.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u srijedu da Dragan Vasiljković, poznat kao kapetan Dragan, ima pravo na pravnu pomoć Srbije u postupku za ratne zločine koji se vodi protiv njega u Hrvatskoj, priopćeno je iz Nikolićeva ureda.

"Srbija, ukoliko se to od nje traži, u svakom sudskom postupku treba pridonijeti fer i pravičnom suđenju", rekao je Nikolić, koji se danas u Beogradu sastao s odvjetnikom Draganom Palibrkom, Vasiljkovićevim pravnim zastupnikom.

"Optužnice, koje su podignute protiv državljana Srbije za navodna djela počinjena tijekom devedesetih, imaju implicitni cilj da se okrivi samo jedna strana u sukobu", ocijenio je Nikolić istaknuvši da je "krajnji cilj naplata ratnih reparacija i stigma na Srbiji i srpskom narodu", navedeno je u priopćenju Nikolićeva ureda za suradnju s medijima.

Odvjetnik Dragan Palibrk obavijestio je Nikolića o pojedinostima vezanim uz suđenje Draganu Vasiljkoviću i upoznao ga o problemima koje ima kao njegov pravni zastupnik.

Palibrk je naveo da mu je u Hrvatskoj omogućeno posjećivati Vasiljkovića, da ima uvid u predmet i daje mu pravne savjete, ali ne i da ga brani u splitskom sudu, uz ocjenu da to " nije zabilježeno u suvremenoj pravnoj praksi".

Vasiljkovićev odvjetnik je naglasio da čeka odgovor od Ministarstva obrane Srbije na zahtjev da mu se dostave podaci o zapovjednoj strukturi tadašnje JNA u kninskoj tvrđavi i postrojbi koje su sudjelovale u napadu na Glinu. Također, on očekuje da će ti podaci otkriti da Vasiljković "nije bio nadležan za ta područja", navedeno je u priopćenju.

>> Suđenje razotkrilo pravo lice Kapetana Dragana

Komentara 14

Avatar navijač
navijač
17:51 07.12.2016.

Da je pravde i Nikolic bi odgovarao za ratni zlocin koji je pocinio u Antinu.

DU
Deleted user
17:34 07.12.2016.

A jel to na onom tragu kao što su i pobunjenici i izdajnici svoje domovine imali pravo na vojnu pomoć 90-tih?? I onda kad ste dobili po repu onda nismo mi majke mi...gledaj u svoje dvorište bivši vojvodo

Avatar MK
MK
18:36 07.12.2016.

...a zrtve Dragana Vasiljkovića nemaju pravo na bilokakvu pomoć agresora Srbije - lijepi su to odnosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije