Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko

'Pusić definitivno nije naš izbor i nikada ne bih za nju glasao, ali imat će tehničku potporu Vlade'

HNS Vesna Pusić Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
17.04.2016.
u 12:53

Na pitanje ima li Pusić tehničku potporu sadašnje Vlade Karamarko je odgovorio kako prema vani moramo biti civilizirani.

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je danas da Vesna Pusić kao kandidatkinja za glavnu tajnicu UN-a nije njihov izbor i on osobno za nju nikada ne bi glasovao, ali će imati tehničku potporu Vlade jer prema vani, kazao je, moramo biti civilizirani.

Ističući kako Pusić nije njihov izbor,  Karamarko je kazao da je ona loš kandidat prošle loše vlade.

"Vesna Pusić izbor je prošle Vlade, ne naš. Minimum civiliziranog odnosa prema toj situaciji je da je nećemo sprječavati niti će joj se zatvarati vrata hrvatskih predstavništava u inozemstvu", kazao je Karamarko novinarima na izbornom mjestu u središnjici zagrebačkog HDZ-a upitan ima li Pusić potporu Vlade.

Dodao je da će Pusić vjerojatno imati i tehničku potporu hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova. "Pusić definitivno nije naš izbor i nikada ne bih za nju glasao", rekao je Karamarko.

Dodao je i da nije čuo da se u Saboru prikupljaju potpisi protiv njezine kandidature. Na pitanje ima li Pusić tehničku potporu sadašnje Vlade odgovorio je kako prema vani moramo biti civilizirani. Kandidatkinja za glavnog tajnika UN-a Vesna Pusić rekla je danas u Zagrebu da ne vidi nikakvu podijeljenost u vrhu Vlade glede podrške njezinoj kandidaturi te da treba biti pametan i ne sramotiti zemlju u procesu koji je u tijeku.

Premijer Tihomir Orešković izjavio je u srijedu kako Vesna Pusić uživa potporu Vlade kao kandidatkinja te da je neće opstruirati. Međutim, nakon toga je HSP AS pokrenuo u petak u Saboru potpisivanje peticije protiv njezine kandidature i najavio da će stalnim članicama Vijeća sigurnosti biti poslano pismo da Vesna Pusić ne zaslužuje funkciju glavne tajnice UN-a. Pusić je u srijedu u New Yorku dva sata odgovarala na pitanja članica svjetske organizacije, u sklopu izbora za nasljednika  Ban Ki-moona kojemu mandat istječe krajem 2016. Bivša hrvatska ministrica vanjskih poslova je među osmero kandidata za Banova nasljednika koji bi mogao biti poznat u rujnu.

>> 'Ne vidim nikakvu podijeljenost oko moje kandidature, to je jedan proces koji ide, u tijeku je'

Komentara 126

IV
ivaba
13:20 17.04.2016.

Zasto bi bilo "necivilizirano" ne davanje potpore V Pusic ...... Kako onda nazvati ono sto V Pusic govori, zastupa i blati Hrvatsku po svijetu - da je Hrvatska izvrsila agresiju na BiH, kako nazvati kad ona zene silovane u DR DR poziva na gay paradu, ........kako nazvati kad Josipovic u beogradskom tisku prica o "ustasizaciji Hrvatske", kako nazvati kad Pupovac, Lekovic i ekipa salju lazi vani u evropske institucije i blate Hrvatsku....to vam je svima izgleda "civilizirano".......

Avatar abakus
abakus
13:09 17.04.2016.

Karamarko je odgovorio kako prema vani "moramo biti civilizirani". Super, dakle "prema unutra" onda ne moramo biti civilizirani, je li, Karamarko? Tj. prema ovoj izjavi koju si opet bubnuo i ostao živ, svi oni koji su unutra protiv Pusićke su necivlizirani, je li tako? A civilizirano je kandidirati za šefa UN-a osobu kojoj pošten čovjek ne bi dao ni da mu kokoši čuva, osobu koja iz dna duše prezire zemlju i ljude koji je kandidiraju? Takvu osobu šaljemo za šefa UN-a? No, ako su to karakteristike potrebne za to mjesto, onda nije ni čudo da je UN jedna sterilna organizacija koja osim za izbacivanje praznih i za žrtve uvredljivih fraza plus pranje novca ničem drugom ni ne služi.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
13:23 17.04.2016.

Ljudi ne sikirajte se, neće ova ni portirnicu proći a kamoli postat tajnica un-a....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije