Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUŽA TOMAŠIĆ

Tomašić: Uvela bih tehničku vladu, političari nas ne mogu spasiti

ruža tomašić
Foto: Screenshot HRT
1/3
21.04.2013.
u 14:28

- Nema političara u Hrvatskoj koji može u ovakvom stanju izvući zemlju iz krize. Volimo mistificirati politiku, a jednostavno je, ako ne znam ja nešto napraviti dovest ću nekoga tko zna. Uvela bih tehničku vladu i to ne bi bila sramota.

- Ako nisam pro europski orijentirana, jesam pro hrvatski orijentirana. Uostalom, ne namjeravam se opet za godinu dana kandidirati na europskim izborima - izjavila je Ruža Tomašić, zvijezda izbora za Europski parlament, gostujući u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovića. 

Još jednom je istaknula da je dobila toliko puno glasova koliko je dobila isključivo zaslugom premijera Zorana Milanovića. 

- Ne bih dobila toliko glasova da premijer nije govorio ono što je govorio. 

Što misli o Milanoviću

Tomašić se osvrnula i na njenu izjavu 'Hrvatska Hrvatima', koja je izazvala polemiku nje i Milanovića. 

- Izgleda kao da se ja opravadam za ono što sam govorila. Ali, gdje je u tom govoru to da sam ja rekla da u Hrvatskoj budu samo Hrvati. A mene uopće ne zanima Milanović. Ako sam govorila govorom mržnje, postoje institucije koje bi se trebale time baviti. A on je posvetio toliko pažnje da bi skrenuo pozornost s onoga što bi trebao raditi. On je premijer svih građana Hrvatske i imam ga pravo kritizirati, zaključila je Tomašića, koja kaže da uvijek kaže što misli, ali da se može dogoditi da joj neke riječi ispadnu nespretno jer još uvijek prvo razmišlja na engleskom, nakon što je dugo živjela u Kanadi. 

O euroskepticizmu

Predsjednica HSP-a AS istaknula je i da ne bi trebao biti problem kritički govori o Europskoj uniji.

- Neki dan su Kanađani pisali da Hrvatska nije još spremna, Merkel je to isto rekla pa zašto ja ne bih i ja mogla reći da još nismo spremni za EU! Također, i u tom Europskom parlamentu ima još zastupnika koji ne zagovaraju Europsku uniju. Oni sami sebe nazivaju euroskepticima

O uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru

- U Ustavu se kaže: može se uvesti dvojezičnost, ali ne kaže mora se. Da, može se uvesti, ali da primjena tog zakona ne ide na štetu ili protiv. Da, jesam da se jednog dana uvede dvojezičnost i u Vukovaru. Kada? Kada se riješe nestali. Ako svi moramo biti ravnopravni, onda trebamo biti svjesni onoga što se dogodilo tamo, poručila je Tomašić te izvukla podatak da u Vladi ima 30 posto ministara Srba, na što je replicirao voditelj Stanković rekavši da su se samo dva ministra izjasnili kao Srbi.  

- Ne znate da to nije točno, meni su to tako rekli prije emisije. Također, u čemu su Srbi danas ugroženiji nego ikad u Hrvatskoj? Kada bi se svi osjećali kao hrvatski narod ne bi bilo problema u Hrvatskoj. Zašto svi ne idemo na boljitak Hrvatske. Jer ako meni bude loše, bit će i mom susjedu Srbinu - ocijenila je Ruža Tomašić. 

Dodala je da ne misli da su komunisti prijetnja Hrvatskoj, te da niti ne misli da su ljevičari u Hrvatskoj nasljednici komunista, ali je protiv podjele na lijeve i desne, nego da treba uvesti podjelu na poštene i nepoštene političare. 

- Nema političara u Hrvatskoj koji može u ovakvom stanju izvući zemlju iz krize. Volimo mistificirati politiku, a jednostavno je, ako ne znam ja nešto napraviti dovest ću nekoga tko zna. Uvela bih tehničku vladu i to ne bi bila sramota. Reći će barem evo ona je priznala da ne može, ali je barem pozvala stručnjake. Pomalo mi je dosta politike, ali Hrvatska treba imati stranku prava. Nakon lokalnih izbora želim napraviti sabor HSP-ovih stranaka i nakon toga ću se povući. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije