Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DESNE STRANKE - NE'

Tomašević: Uskoro će biti gotovi pregovori oko točkaste koalicije. HDZ treba maknuti s vlasti

Zagreb: Konferencija za medije stanke Možemo!
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
19.03.2024.
u 20:09

Krene li SDP u dogovore s desnicom, Možemo! ispada iz mogućih pregovora, poručio je Tomašević

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević gostovao je u RTL-u Danas te komentirao aktualnu preizbornu kampanju koja je krenula u punom jeku, nakon što je prošli tjedan predsjednik Zoran Milanović potvrdio kako na izbore idemo 17. travnja. Njegova kolegica iz stranke Možemo! i kandidatkinja za premijerku Sandra Benčić krenula je na ''žensku turneju'' kojom želi poslati poruku o rodnoj ravnopravnosti. 

- Izgleda da će Sandra Benčić biti jedina kandidatkinja za premijerku na ovim izborima i vjerujem da će birači prepoznati naše politike. O sadržaju i programima smo počeli govoriti među prvima. U nedjelju smo predstavili 13 hrabrih poteza, do kraja tjedna ćemo predstaviti problemske prioritete… Doista u ovoj kampanji želimo govoriti o sadržaju. Naravno da HDZ treba maknuti s vlasti, ali pitanje je što poslije toga - poručio je Tomašević. 

Tomašević je ponovio kako je glasovao za Milanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora pa bi i ranije njega kao premijera nego aktualnog premijera Andreja Plenkovića, no dodaje kako se s nekim njegovim stavovima ne slaže. Krene li SDP u dogovore s desnicom, Možemo! ispada iz mogućih pregovora. 

- Mi smo jasno govorili od početka i mislim da je to jako dobro da doista transparentno komuniciramo sve naše pozicije. Nikad nismo prevarili birače. Rekli smo da su različite opcije moguće da se HDZ makne s vlasti, a da mi budemo konstruktivni u tome. Isto tako smo jasno rekli da u zajedničku Vladu sa strankama desnice ne idemo. Osim toga, rekli su to i oni - komentirao je pa se osvrnuo i na moguću točkastu koaliciju nakon izbora. 

>> FOTO Kraj jedne ere: Konačno srušena velika zgrada banke u Zagrebu, centar grada ima novu vizuru

Zagreb: Konferencija za medije stanke Možemo!
1/22

POVEZANI ČLANCI:

- I o tome smo više puta govorili prije ulaska Milanovića u ovu predizbornu utakmicu, iako ne znam smije li se to reći. Govorili smo i prije, da smo spremni na točkaste koalicije sa SDP-om i drugim progresivnim snagama u izbornim jedinicama gdje je ljevica tradicionalno slaba i to kako ne bi propali mandati. Oko toga se vode razgovori i mislim da će to uskoro biti zaključeno. Mislim da idu u dobrom smjeru - dodao je. 

>> VIDEO Kako je govorio Zoran Milanović o ponašanju predsjednika države

Komentara 29

DE
Delumbija
20:46 19.03.2024.

Kako bilo tko može dati svoj glas platformi Možemo nakon totalne nesposobnosti koje su demonstrirali na primjeru grada Zagreba?

PL
Plavi9
20:46 19.03.2024.

Nemogu Neznaju I Nece

Avatar Barba
Barba
20:40 19.03.2024.

Interesantno, o micanju s vlasti se govori o vama u ZG.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije