Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna predviđanja
Povratak na članak

Toliko je love da će do 2050. iz mora nestati sva riba!

Tijekom posljednjih 10 godina ljudi su izlovljavali oko 85 milijuna tona ribe godišnje, za što je svake godine potrošeno 47 milijuna tona goriva

Komentari 6

MM
Mladen Miletić
18:27 18.03.2011.

Ribe biui se trebale bržže i više rzmnožavati i sve bi bilo u redu !

VL
CU
cunt
22:57 19.03.2011.

a do onda sam i ja već pri kurcu.............

VL
GL
Glista
07:56 23.03.2011.

Glupost. Riba nestaje iz odredjenih djelova oceana, kao recimo Grand Banksa blizu Kanadske obale sjevernog Atlantika. A to je zato sto je tamo lako dostupna, i Portugalcima i Spanjolcima (Kanadjani su zabranili lov da se Bakalar oporavi, ali se gramizljivi Europljani ne obaziru na to) A kad pogledate kakvo je zapravo vodeno bespuce na ovoj planeti, bit ce vam jasno kakva glupost je ova tvrdnja, jedna od mnogobrojnih \"scenarija sudnjeg dana\". Naime, prostranstvo, recimo, juznog indijskog oceana je jednostavno nespojmljivo. Tamo NITKO ne lovi - zato jer je predaleko. Juzni Pacifik, pa do Antarktika, ista stvar. Prodju godine da i zaluta koji brod tamo, a kamo li da polove svu ribu. Kad se tamo izgubi jedrilica pa kad je idu traziti, prodju dani i tjedni da ne vide ni zive duse, a kamo li bilo kakvog plovila! Da izlovimo svu ribu? Dajte ljudi, pa jesmo gospodari ove planete, ali nismo bas TAK svemocni. Stvarno mi je dosta svih ovih \"crnih glasnika\" koji najavljuju kojekakve depresivne scenarija, a da malo ne razmisle i logicno razmotre i zakljuce neke osnovne cinjenice. Sta se dogodilo sa rupom ozona, kad su 80tih nagovjestali da se za 20-30 godina nece moci van bez debelog sloja zastite? Gluposti.

VL
KA
karambita
23:42 26.03.2011.

Ribe se trebaju vise sexati, i problem je rijesen

VL
Avatar Sor@n
Sor@n
17:35 29.03.2011.

23.03.2011. u 07:56h Glista je napisao/la: Glupost. Riba nestaje iz odredjenih djelova oceana, kao recimo Grand Banksa blizu Kanadske obale sjevernog Atlantika. A to je zato sto je tamo lako dostupna, i Portugalcima i Spanjolcima (Kanadjani su zabranili lov da se Bakalar oporavi, ali se gramizljivi Europljani ne obaziru na to) A kad pogledate kakvo je zapravo vodeno bespuce na ovoj planeti, bit ce vam jasno kakva glupost je ova tvrdnja, jedna od mnogobrojnih \"scenarija sudnjeg dana\". Naime, prostranstvo, recimo, juznog indijskog oceana je jednostavno nespojmljivo. Tamo NITKO ne lovi - zato jer je predaleko. Juzni Pacifik, pa do Antarktika, ista stvar. Prodju godine da i zaluta koji brod tamo, a kamo li da polove svu ribu. Kad se tamo izgubi jedrilica pa kad je idu traziti, prodju dani i tjedni da ne vide ni zive duse, a kamo li bilo kakvog plovila! Da izlovimo svu ribu? Dajte ljudi, pa jesmo gospodari ove planete, ali nismo bas TAK svemocni. Stvarno mi je dosta svih ovih \"crnih glasnika\" koji najavljuju kojekakve depresivne scenarija, a da malo ne razmisle i logicno razmotre i zakljuce neke osnovne cinjenice. Sta se dogodilo sa rupom ozona, kad su 80tih nagovjestali da se za 20-30 godina nece moci van bez debelog sloja zastite? Gluposti. ---------------------------------------------------------------------------------------------------- Yebe mi se neživim tamo. Što će nam jadran bez riba? Radije bi da izumru Talijani neg ribe.

VL
RA
radoznalko
13:40 02.04.2011.

da..sve bi bilo to lijepo da ribe ne plivaju već stoje na jednom mjestu..hoću reći - brodovi ne idu tamo no \"ribe doplivaju do njih\".. pogledaj samo migracije velikih jata..počevši od srdela pa na dalje - plivaju pola zemaljske kugle..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.