Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tko se centra laća, od centra će i stradati!

Most je u kampanji igrao na kartu “centra”. Njih, kao, ne zanima ideologija, to nije važno, važne su reforme i bolji život građana, oni se ne žele svrstavati ni lijevo ni desno. Paradoksalno, nekoliko mjeseci kasnije, upravo se priča o centru medijski plete kako bi se iz Vlade šupirao Most, dojučerašnja nada “centra”.

Komentari 9

Avatar abakus
abakus
11:51 22.04.2016.

Priznajem, muka mi je od ovoga što se zbiva. Muka mi je od lustracije koju tobože desna, domoljubna stranka nije u stanju provesti čak ni na nivou najobičnije javne osude bivšeg režima i njegovih glavnih nositelja na čelu s titom, uz zakonom zabranjeno isticanje svih simbola tog režima. Muka mi je od obećanja o demografskoj obnovi od kojih opet jedno veliko ništa. Muka mi je od Hasanbegovića koji isprva kao fol potegne pitanje beskrajnog i privilegiranog (k tome višestrukog, po raznim osnovama) financiranja kojekakvih udruga iz držvnog proračuna, izazove opću afirmaciju lažnog antifašizma (biznis-fašizma) i na kraju - nastavi sve ne samo podjednako, nego i više financirati nego ranije. Muka mi je od besplodnih svađa vladajuće garniture, od kukavičluka i sivila sitnih činovnika koji bi u nekom drugom svijetu bili tek lakeji vođa naroda, a koji su sada sami na poziciji vođa iz meni potpuno nejasnih razloga. Muka mi je od toga da se nitko od njih nije u stanju normalno, suvislo, odlučno obratiti naciji, objasniti jasno što i kako i krenuti u prave reforme, a ne tek mazanje očiju javnosti bedastoćama plus uvođenjem opet dokazano štetnih kukavičjih (kurikulskih) jaja bivše vlade. Ima još dug niz razloga zbog kojih mi je muka u svezi ove vlasti, ali najviše mi je muka od toga što je zemlja ide i dalje u propast, ali sada nepovratno, jer ako je tzv. domoljubi ne žele izvući iz ovog jada i gliba, nasljednici i sljedbenici bivšeg režima to sigurno neće učiniti. Sve zajedno, razočarenje ste i izazivate gađenje. To je poruka ovoj papazjaniji od vlasti, koja je imala puno potencijala, ali koji su se svi rasplinuli na Karamarkovoj dvoličnosti i Petrovljevom provincijalizmu.

VL
BA
bakulušić
18:34 22.04.2016.

Imaginarni "centar" drži Partija maskirana u dugine boje. Nije više samo crvena. Lijevo i desno nema nikoga. Možda nekolicina onih kojima Thompson pjeva: - Prijatelji , kako ste mi danas... Naravno, na zamišljenoj desnici. Svi ostali su zbunjeni i nešto čekaju a da ni sami ne znaju što. Dakle, sve je onako kako je netko zamislio.

VL
MI
Milostinja
22:05 22.04.2016.

Autobusi prema Njemačkoj su puni, a vi o ovim temama....

VL
DU
Deleted user
15:20 23.04.2016.

Promašen tekst. Biti ili ne biti u centru nema veza s prepoznatljivošću. Dosljedno se može biti i centar i ljevica i desnica. Zašto bi se zbog nedosljednosti napadao samo centar kad su takvi i desnica i ljevica?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.