Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Tko nam to piše povijest? Neki udžbenici vrve zabludama i manipulacijama

Zagreb: Isporuka udžbenika u osnovnu školu Hrvatski leskovac
Marin Tironi/PIXSELL
12.12.2023. u 09:30

Autori udžbenika su zamaglili da je JNA planski razoružala Hrvatsku, da je pobuna dijela srpskog stanovništva bila oružana, pogrešno tumače Plan Z4, ne spominju niti objašnjavaju važnost 5. kolovoza 1995., ne znaju kad je počelo ustrojavanje ZNG-a, ne znaju što znači SAO

Komentara 3

ER
EroK
15:48 12.12.2023.

Vrijeme je da konačno mi, hrvatski domoljubi, pišemo svoju povijest!

RE
realisticki
13:48 12.12.2023.

Poslije 1945 na svakom stupnj školovanja učili smo o neuspješnim fašističkim ofenzivama i proboju na Sutjesci. Nije važnp tko nam pisš povijest, Važno je tko nas uči gledat na povijest i povijesne činjenice, Za mnoge u sukobu između Rusije ii Ukrajine povjest pčinje 24, veljače sa ruskom invazijom na Ukrajinu, a za one "bolje podučene" povjest počinje 2014, sa anektiranjem Krima. Ti poznavaoci povijest u sukobu Izraelaca i Palestinaca su znatno precizniji, tu povijest počinje 7.listopasa 2023. i tu nema druge povijesti, o ova je kratka i brutalna, a zna se i "krivac".

Avatar Moodleen
Moodleen
16:22 12.12.2023.

Uzalud su tisuće i tisuće naših mladića dali svoje živote za ovakvu banana-državu, gdje opet, u svim segmentima, glavnu riječ imaju oni iz okolice Morave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije