Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAGIRALI NA PLAKAT I IZJAVE

Veterani antifašisti: 'Tko je uopće taj Penava? Vukovar nije njegovo leno da određuje tko može u grad'

Vukovar: Svečano otkrivanje spomen-ploče "Harrisonovo cvijeće"
Borna Jaksic/PIXSELL
30.10.2023.
u 09:33

"Penava je duboko zabludio u manipulaciju s osjećajima u jednom emocionalno ranjenom gradu. Nečasno je, nisko i za svaku osudu eksploatirati Domovinski rat i njegove žrtve za izbornu mobilizaciju birača"

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava službenim je plakatom grada Vukovara uoči Kolone sjećanja uvrijedio dostojanstvo uspomene na Domovinski rat, drže članovi Udruge Veterani Domovinskog rata i antifašisti (VeDRA) koji osuđuju namjerno isticanje slova U na tom plakatu, što se može povezati samo sa simbolom kvislinškog ustaškog pokreta i s NDH.

– Naglašavanje i izdvajanje slova „U“ i „Za dom spremni“, oznake i gesla jedne nacifašističke tvorevine u gradu koji je pretrpio zločine fašističke politike koja se ulaskom u Vukovar predstavila koljačkim pjesmama „bit će mesa…“ skandalozno je, bezumno i nadasve opasno – piše u priopćenju VeDRA-e koje je medijima uputio tajnik udruge dr. Zoran Radman.

– Zašto to radi Penava? Ususret izborima očito se populistički dodvorava ciljanom biračkom tijelu. Pritom poručuje da u Vukovaru nisu poželjni oni kojima se ne sviđa ustaška vodilja “Za dom spremni”. Štoviše, tu svoju „preporuku“ proširio je na veleposlanike, suce, državne odvjetnike, policajce i novinare. Tko je uopće taj Penava? Ponaša se kao vlasnik Vukovara, kao da je to mjesto označeno visokim nacionalnim poštivanjem njegovo leno pa će on određivati tko može, a tko ne smije u taj grad. Onih 17 posto građana što su mu, sukladno izbornim pravilima, dali da upravlja gradom, vjerojatno su imali na umu da će se baviti komunalnim pitanjima, vodovodom, urednom kanalizacijom, vrtićima i sl., što je prvenstvena dužnost gradonačelnika, a ne duhovnom arbitražom posjetilaca grada i homeinijevskim „čuvanjem revolucije“ od raznih nepoželjnika koji ne misle kao i on – smatraju u VeDRA-i.

VEZANI ČLANCI:

Naglašavaju kako ova Penavina predizborna provokacija dira u dostojanstvo uspomene na obranu zemlje u Domovinskom ratu i nije u duhu Ustava Republike Hrvatske te šteti hrvatskom društvu.

– Želimo naglasiti da je u slobodnoj zemlji s demokratskim uređenjem, u kojoj je pluralizam realnost, važno poštovati prvenstveno Ustav i zakone. Penava je duboko zabludio u manipulaciju osjećajima u jednom emocionalno ranjenom gradu. Nečasno je, nisko i za svaku osudu eksploatirati Domovinski rat i njegove žrtve za izbornu mobilizaciju birača u borbi za vlast! – poručili su iz VeDRA-e.

VIDEO Plenković: Ovo što smo danas vidjeli je odgovornost Penave. On nema pravo privatizirati Vukovar

 

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Pacijent doktora Bože
Pacijent doktora Bože
09:43 30.10.2023.

Svaka dva dana vidimo priopćenje nekakve bizarne udruge Vedra (Veterani Domovinskog rata i antifašisti). Jučer o Židovskoj općini, danas o Vukovaru. Treba napomenuti da se ta udruga isključivo sastoji od nekoliko oficira bivše JNA (Veselko Gabričević i Luka Džanko npr.) koji su 1992. prešli u HV jer se JNA raspala i prestala postojati, i da po apsolutno ničemu nije značajna da se njena priopćenja prenose.

BA
Barba56
10:26 30.10.2023.

Nikad gosp. Penava nije odlucivao tko moze u grad a tko ne moze . Ustao HDZ na noge , oni bi odlucivali , tko ce biti u koloni .

TI
tigidar9
11:35 30.10.2023.

Drži se gsn Penava, a ako zatreba ... tu smo, kao i 91 i 2013g.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije