Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Tko je stvorio 2,8% bruto domaćeg proizvoda više?

Nastavi li se rast produktivnosti i turistička sezona bude rekordna, ovako visoke stope realnog rasta BDP-a sa sve manje zaposlenih teško će se postići

Komentari 2

ME
Meter
09:44 09.12.2016.

Stvaraju šljakeri, dijeli 200 obitelji (+strani kapital), to se zove socijalna osjetljivost

VL
Avatar Rinzaj
Rinzaj
09:34 09.12.2016.

Pa to uopće nije nikakva tajna, postoji prilična količina novca koji cirkulira u sivoj zoni, od poslodavaca koji isplaćuju dio plaće na ruke, do privatnih turističkih prihoda koje nitko ne registrira, obzirom da na taj način optiće više novca negoo što statistike kažu, veća je zapravo i potrošnja, više se radi, gradi i trguje nego što to briselski čate uspjevaju registrirati, a to se unutar proračuna efektira nenadanim rastom prihoda kroz blagotvornu fiskalnu multiplikaciju. Rusija se izvukla iz sankcija na način da je svjesno pustila ljude da rade u sivoj zoni, čak im je dala i radne dozvole ne tražeći od njih nikakva davanja. Ali to je valjda neka viša matematika za uniformirane neoliberalne dogmatičare.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.