Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Independent

Tko je kriv za katastrofu: British Petroleum ili Barack Obama?

Gnjev prema British Petroleumu
AFP PHOTO
07.06.2010.
u 09:01

Britanski list brani britansku kompaniju i tvrdi da nema dokaza kako je ona u bilo čemu pogriješila. Štoviše, list za sve krivi američkog predsjednika.

Tko je kriv za katastrofu u Meksičkom zaljevu - British Petroleum ili Barack Obama?, pita se list Independent u današnjem izdanju. 

Autor teksta tvrdi da bi svatko trebao doći do dva zaključka. Prvo, da ne postoje dokazi da je kompanija British Petroleum u bilo čemu pogriješila. I drugo, da se predsjednik SAD-a ponaša sramotno.

Autor navodi činjenicu da suvremeni svijet ovisi o nafti i da će se potražnja za crnim zlatom u sljedećih 20 godina povećavati. S obzirom na to, potrebno je istražiti alternativne izvore energije.

Prava opasnost za ekonomiju američke države Louisiane, čije su obale ugrožene naftnom mrljom, ne dolazi od BP-a, već od Baracka Obame koji je stavio moratorij na daljnje crpljenje nafte iz mora. To će stanovnike Louisiane stajati posla, usprkos podacima o slabom oporavku američkoga privatnog sektora.

No, predsjednik Obama, zaključuje autor, ne mari za radna mjesta osim za jedno - svoje vlastito. 

Ipak, treba imati na umu da je Independent britanski list, baš kao i naftna kompanija koja je prouzročila katastrofu.

 

Ključne riječi

Komentara 12

ZA
Zagrebas
10:35 07.06.2010.

Znam da nase novine nisu bas nesto kvalitetne, niti nasi novinari bas nesto prebistri, ali da su poceli imitirati Fox News je vec previse. Dajte dodjite sebi vec jednom, zar nemate neki profesionalni ponos? Nesto? Bilo sto?

PZ
pipo_zloba
11:25 07.06.2010.

nekada, ne tako davno, Novinar je bila akakdemska kategorija ... danas? danas su to u velikoj većini samo piskarala bez kriterija ...

AJ
Ajduk
12:07 07.06.2010.

Eto, kada su novci u pitanju ni tradicionalno dobri odnosi ovih Svetskih Gusara ne mogu da opstanu jer Prokletstvo novca je najerozivnija stvar na svetu. Ali neka, bilo je i vreme da se malo sami sobom zabave, ako bog da i na duze staze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije