Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TERORISTI DOBILI DRŽAVU
Povratak na članak

Tko financira ISIL? I tko im je dao balističke rakete?

Amerika će reagirati onog trenutka kada ISIL postane opasan i za zapadne zemlje, kaže Vlatko Cvrtila

Komentari 29

MI
Milivoje
15:51 10.07.2014.

isis solidarisu se medjusobno, ali mene briga tko finansira Israel,tu okupacijsku vojsku israela koja okupra pljacka i ubija djecu i ljude, zatim tko finansira srbiju, tko finansira ku klux klan,tko finansira cionizam ?

VL
GE
Georgij
15:43 10.07.2014.

amerikanci naravno. pa kome je u interesu da suniti i šijiti međusobno ratuju? sigurno ne iranu i siriji i drugim muslimanima. sve je to zakuhao veliki sem...tvorac "demokracije" koja se prodaje svima a znamo kako na kraju sve završi. etoto i mi smo dobili malo te demokracije pa smo sad u banani kao zadnja rupa na svirali EU.

VL
IV
ivgreif
15:13 10.07.2014.

Bogataši sunitski iz Saudijske Arabije i Katara koji su ujedno i vjerski fanatici financiraju sunitske borce u Siriji i Iraku.

VL
ĆU
ćuk
15:21 10.07.2014.

amerika i CIA- oni su stvorili ISIS i financiraju ih potajno. - kaže william engdahl ove male sunitske terorističke grupice koje od pada sadama 2003. do danas su u iraku pravile terorističke napade protiv većinske šijitske vlasti, nisu mogli ništaa više napraviti. ali odjednom preko noći su oni tako jaki, da prijete da će osvojiti bagdad i irak. zato što ich je CIA pomogla da se logistički i strateški organiziraju i udruže i dala im naoružanje. CIA im je izmislila ovo ime ISIS i ISIL, tako da zvuči strašnije i ozbiljnjije. A zna se da je sunitska i vehabijska Saudijska Arabija najveći američki saveznik, Saudij. aranija financira ISIL zajedno sa Amerikancima, isto kao što amerikanci i saudujci financiraju Al Kaidu u Siriji, protiv Asadove vlade

VL
ĆU
ćuk
15:24 10.07.2014.

"Amerika će reagirati onog trenutka kada ISIL postane opasan i za zapadne zemlje, kaže Vlatko Cvrtilamerika će reagirati onog trenutka kada ISIL postane opasan i za zapadne zemlje, kaže Vlatko Cvrtila"--- ha, ha.. koji vic. Pa amerika igra dvostruku igru,ru, amerikanci i financiraju ISIL. jer americi je u cilju oslabiti šijitsku vlast u Iraku, jer su šijiti povezani sa svojom braćom u Iranu, a Iran je gkavni trnu u oku Americi i Izraelu i Saudijskoj arabiji. A na drugoj strani Iran i Rusija su poslali pomoć šijitskoj vladi Iraka da se odbarni od ISIL-a.

VL
ĆU
ćuk
15:32 10.07.2014.

Amerika i njen glavni saveznik vehabijska Saudijska arabija, koja uz podršku amerike svugdje po svijetu, financira radikalne vehabije, žele slomiti Iran. Iran je glavni cilj., Iran je šijitska država. šijitska vlada Iraka povezana je sa braćom u Iranu. Asad u Siriji je također saveznik Irana, kao i Hizbolah u Libanonu. Zato su SAD i Arabija htjeli srušiti Asadovu vlast u Siriji uz pomoć plaćenika iz Al Kaide i raznih drugih islamskih fanatika. Rusija i Kina su to spriječile, spriječile su u VIjeću sigurnosti donošenje rezolucije za intervenciju Zapada u Siriji. Zato SAD preko ukrajinske krize želi oslabiti Rusiju, da im Rusi ne smetaju slomiti Asada u Siriji. nakon Asada bi onda došao na red Iran kao glavni i najveći neprijatelj.

VL
HR
hrxxx111
16:07 10.07.2014.

financiraju ih isti oni koji su ih naoruzali nasim oruzijem. O tome je pisano prosle godine i zna se gdje je sve zavrsilo

VL
DU
Deleted user
15:06 10.07.2014.

Pa naoružao ih ja zapad a sa ciljem da za to okrivi Iran. Pitanje je sada zašto mediji šute o tome kako je su ti teroristi u Iraku zarobili velike količine kemijskog oružja. Jer po stranim blogovi koji prate taj rat se to može to pročitati. Ili je to kemijsko oružje pripadalo Siriji koje je zapad trebalo uništiti ali je to nekako dospjelo u ruke terorista.

VL
Avatar Mirkula
Mirkula
14:55 10.07.2014.

Ima ih dosta i ovdje u HR. Znam to dobro!

VL
Avatar Hulk001
Hulk001
15:04 10.07.2014.

A kako su drugi dobili države!!Isto ratovima i nasiljem!

VL
NA
narod1
15:03 11.07.2014.

Tko tu ima prste? pa naravno Amerikanci. Njima odgovara sila koju prati reputacija da je beskrupulozna i da ju je nemoguće kontrolirati. Ako ju je nemoguće kontrolirati onda nitko ne može biti kriv za njene akcije, pa tako i Amerika.ka. Američki ciljevi u Euroaziji njeni su najvažniji geopolitički ciljevi. Amerika može ako treba destabilizirati čitavu južnu muslimansku granicu Rusije, bez da bude optužena kao organizator. Vrlo lukava nova taktika.

VL
Avatar kapital3org
kapital3org
11:13 14.07.2014.

ISIS je ona grupa koja je dosla iz sirije... a zna se dobro tko podrzava te pobunjenike u siriji........ Amerika ! To su americki boric za slobodu !

VL
MA
marsovac
20:02 10.07.2014.

kad citam vecinu ovih komentara..., uplasim se te teske inteligencije i znanja sa kojim neki raspolazu.......Proleteri svih zemalja ujedinite se.......

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
15:14 10.07.2014.

Meni je posebno interesantna podrška terorističkoj orgaganizaciji ISIL iz Bosne, Kosova i Albanije. Nadam se da Hrvatske sigurnosne i ostale službe koje se bave već godinama uspješno bave rušenjem rekorda u igrici tetris možda pronađu malo vremena za bavljenje i ovim problemom. Što se tiče vođe ISIL-a i njegovog doktorata iz islamskih studija pitam se što je bila tema njegovog doktorskog rada? Možda "Kako podići u zrak muslimana?" No dobro..zar nije jasno da iza ove terorističe organizacije ISIL-a stoje Iranci koji su izabrali ovaj način borbe, a postavlja se pitanje što se može dogoditi ako ovi teroristi dođu u posjed puno goreg oružja? Zasad jedina država (Izrael) za koju mislim da nema vojne moći sama se obračunati s ovakom prijetnjom ne smije stajati sama već mora imati pomoć NATO članica. Ako se pusti ovakvu zvijer s lanca onda sam siguran kako će nekoga i ugristi. Podcjeniti opasnost jer je daleko bilo bi prilično opasno. Europa se mora probuditi dok ne bude kasno.

VL
Avatar Hulk001
Hulk001
10:09 11.07.2014.

Sve države su nastale na teroru i krvi nedužnih!

VL
DC
Dolina Cupova
14:33 11.07.2014.

Ti si sigurno neki zidov Samo mi zao sto nas Hico Nije zauvjek oslobodio Od najveceg zla

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.