Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"bezdušnici"

Tjedan prije izbora ubijeni aktivisti oporbe koja Chaveza naziva zlom

Chavez vs. Capriles (1)
Reuters/PIXSELL
01.10.2012.
u 14:08

U subotu je nepoznati napadač ubio trojicu Caprilesovih aktivista koja su za oporbenog vođu lobirala u Barinasu, a svjedoci tvrde da je napadač pucao iz kombija koji pripada jednoj od državnih agencija

Venezuelski šef oporbe i kandidat na idućim predsjedničkim izborima Henrique Capriles na jučerašnjem je predizbornom skupu u Caracasu zatražio pravdu zbog ubojstva trojice svojih aktivista, a Hugo Chavez istodobno je svojim pristašama obećao da će, nakon što idućeg vikenda bude ponovno izabran za predsjednika, proširiti socijalne reforme.

Krajem tjedna Venezuelci će dati svoj posljednji sud i odlučiti tko će biti njihov novi predsjednik, a tenzije među izbornim stožerima dvojice kandidata rastu iz sata u sat. U subotu je nepoznati napadač ubio tri Caprilesova aktivista koja su za oporbenog vođu lobirala u Barinasu, a svjedoci tvrde da je napadač pucao iz kombija koji pripada jednoj od državnih agencija i to nakon što su Chavezovi pristalice zapriječili put povorci Caprilesovih pristalica.

– Nasilje je uzelo tri života i tako nešto nije se smjelo dogoditi. Obiteljima ubijenih poručujem da ćemo pobijediti to nasilje 7. listopada – kazao je na jučerašnjem skupu Capriles.

Venezuelska vlada zanijekala je bilo kakvu povezanost s oružanim napadom, a obećala je detaljnu istragu tragičnog događaja. Sam Chavez kazao je da žali zbog ubojstava te pozvao na smirenost tvrdeći kako sukobe zapravo potiče "buržujska" opozicija.

Capriles gotovo svakodnevno izaziva Chaveza svojim izjavama o zločinima, neimaštini i korupciji zbog čega je Chavez odlučio uzvratiti protukandidatu tvrdeći kako su to problemi s kojima se planira suočiti za sljedećeg mandata te naglasio kako će situacija u zemlji biti puno gora ako na izborima pobijedi "bezdušni kapitalistički elitist" Capriles.

Iako su izbori u nedjelju, ankete pokazuju kako bi i jedan i drugi kandidat mogli pobijediti, a mnogi Venezuelci strahuju zbog nemira koji će zasigurno izbiti bude li rezultat izbora "izjednačen" ili ako bilo koja od strana pokuša osporiti rezultate.

Komentara 3

Avatar Hazl113
Hazl113
14:43 01.10.2012.

Pa jasno da iza tih ubojstava stoji Chavez, ali se pitam tko stoji iz tih aktivista. Možda se varam, ali nekako mi se čini da je tu dosta umješana SAD.

IR
irani
15:49 01.10.2012.

Hugo poceo uobicajenu poredizbornu kampanju !

RA
rafaell
23:04 01.10.2012.

opet podmeću chavezu no nisu uspjeli ni prije 10g pa neće ni sada,istina izadje na vidjelo iako je rjetki saznaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije