Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Djedovim stopama

Titov unuk u ponedjeljak će registrirati Komunističku partiju

Jovanka Broz
Arhiva VL
03.12.2010.
u 11:12

Inicijativni odbor za osnivanje Komunističke partije skupio je 12.000 potpisa i ispunio sve druge zakonske uvjete za osnivanje stranke, javlja agencija Beta.

Josip Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita, u ponedjeljak će u Beogradu predati zahtjev za registriranje Komunističke partije. Inicijativni odbor za osnivanje Komunističke partije skupio je 12.000 potpisa i ispunio sve druge zakonske uvjete za osnivanje stranke, javlja agencija Beta.

Joška će dokumentaciju predati u ponedjeljak, minutu prije podneva u nazočnosti većeg broja pristaša. Nakon predaje zahtjeva bit će održana konferencija za medije.

Osnivanje Komunističke partije Broz je najavljivao još lani kada je izjavio da mu je želja ujediniti sve stranke komunističke orjentacije u Srbiji. Želje su mu se počele ostvarivati u studenom, 2009. kada je u Novom Sadu održan kongres ujedinjenja sa Socijalističkom partijom Vojvodine. Novoj stranci tada je prišla i Nova komunistička partija iz Zrenjanina.

Program Brozove stranke temeljit će se na iskustvima stare Komunističke partije, ali u obzir će biti uzeti i novi uvjeti koji podrazumjevaju privatizaciju i europske integracije.

 

Ključne riječi

Komentara 692

PO
ponekad
12:28 03.12.2010.

rea@ nisi valjda protiv pionira,pa oni su bili dobra dica samo kasnije su se pokvarila..................

OB
-obrisani-
13:23 03.12.2010.

I dan danas kad spomeneš Staroga, stranci s poštovanjem o partizanima. Nitko mu to ne može oduzet. Ni njemu, ni nama.

OB
-obrisani-
12:43 03.12.2010.

ploto, jes\'l to ti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije