Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kampanja

Tisuću spotova o Europskoj uniji na sve tri televizije

'europa 3'
''
13.06.2011.
u 22:30

Nova TV i RTL daju nekomercijalnu cijenu, a HRT besplatno emitira spotove

Hoće li EU zabraniti kolinje? Hoće li zabraniti sir i mlijeko? Hoće li ulaskom u EU stranci pokupovati sve nekretnine u Hrvatskoj? Na ta i druga pitanja hrvatski građani odnedavno odgovore mogu pronaći u kratkim TV spotovima kako bi na referendumu mogli donijeti pravu odluku na temelju valjanih informacija.

Pitanja s infotelefona

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija započelo je novu fazu informativne kampanje o ulasku Hrvatske u EU. Na tri televizije s nacionalnim koncesijama u sljedećih mjesec i pol dana tisuću puta će se emitirati spotovi koji odgovaraju na najčešća pitanja i nedoumice građana o EU. Sadržaj spotova temelji se na 50-ak pitanja i stereotipa koja su se iskristalizirala u istraživanju i anketama koje je proveo MVPEI – riječ je o pitanjima koja su godinama stizala na njihov infotelefon o Europskoj uniji.

Nacionalni identitet

Dio pitanja i odgovora već je objavio Večernji list, a ona se mogu podijeliti u dvije skupine: strah i nedoumice o nacionalnom identitetu u Uniji te pitanja u grupi "Što meni donosi Europska unija", odnosno kakve će posljedice imati na svakodnevni život i, posebice, posao. Posljednja faza informativne kampanje, kampanja za referendum, počet će kad se odredi datum.

Spotove je radila Croatiafilm, a vrijednost im iznosi nešto manje od milijun i pol kuna. Hrvatska televizija, kao javni servis, spotove emitira besplatno, dok su se NovaTV i RTL Televizija odrekli komercijalnih cijena.

Komentara 83

RO
rokas
23:02 13.06.2011.

NEKA PRANJE MOZGOVA POČNE!!!

VA
vatra
22:43 13.06.2011.

pretjerano reklamiranje je kontraproduktivno prava roba gotovo da i ne treba reklamu

ST
sttipe
23:31 13.06.2011.

prozvat na odgovornost celnike hrt-a!!!i skinit ih potpuno s proracuna i ukinit pretplate!!nek zaradjuju radom!!ne kradjom..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije