Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavlje

Tisuće ljudi dočekalo Novu godinu na trgovima diljem Hrvatske

docek brod (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/41
Autori: sb, tok, A.Be./VLM
01.01.2011.
u 09:53

Tradicionalni vatromet obilježio je dolazak Nove godine u Zagrebu gdje je, uz pregršt domaćih izvođača, građane zabavljala britanska grupa Stereo MC's.

Uz vatromet, glazbu i dobro raspoloženje stanovnici hrvatskih gradova Novu su godinu dočekali na trgovima na kojima su bile organizirane razne svečanosti. U tome ih nisu spriječili ni izrazito niske temperature, pogotovo u kontinentalnom dijelu zemlje.

Tradicionalni vatromet s nebodera u Ilici obilježio je dolazak Nove godine u Zagrebu gdje je, uz pregršt domaćih izvođača, građane zabavljala britanska grupa Stereo MC's.

Dio građana Novu godinu dočekao je na zabavama u klubovima, a jedna od najposjećenejihih bila je nastup Shapeshftersa u Aquariusu. Uz ritmove novoga vala Nova godina dočekana je u Tvornici.

Uz pjesmu Dubrovačkih trubadura veliki broj Dubrovčana i gostiju dočekali su 2011 godinu na Stradunu. Sve najbolje sa glavne pozornice slavljenicima je poželio gradonacelnik Andro Vlahušić. Građane su zabavljali Jurica Pađen i grupe Aerodrom, Luka Nizetić i violončelistice Ane Rucner.

Veliki šator na Trgu bana Josipa Jelačića bio je pun Karlovčana, mladih i onih nešto starijih, koji su doček Nove odlučili proslaviti uz nastup Jamina Stavrosa. Grijani šator, ponuda pića i jela, besplatan ulaz bili su odličan razloga da se prolavi dolazak 2011. U ponoć je Karlovčanima svako dobro poželio i gradonačelnik Damir Jelić, a ugođaj je upotpunio i veliki vatromet. Incidenata, tučnjava, pucnjave ili ozljeđivanja nije bilo, što dokazuje i policijsko izvješće u jutarnjim satima prvog dana nove u kojem stoji da je zabilježen samo jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira. Karlovčani na gradskom trgu uživali su u dobroj zabavi uz J. Stavrosa koji je pjevao do ranih jutarnjih sati.

Mnoštvo okupljenih građana na splitskoj rivi zabavljali su Oliver Dragojević, Marijan Ban i Lidija Bačić. Građanima je Novu godinu čestitao i gradonačelnik Kerum koji je na kratko i zapjevao. Uoči odlaska na doček, Kerum i Fani Horvat družili su se s prijateljima.

Veselo je bilo i u Zadru gdje je mnoštvo građana staru godinu ispratilo na Narodnom trgu. Varaždinci tradicionalno u Novu godinu ušli plesom, prskalicama i novogodišnjim maratonom. Šibenčani su se također zabavljali na otvorenom uz Gorana Karana i Helenu Bastić.

Na tradicionalnoj fešti na Korzu novu godinu dočekalo je desetak tisuća Riječana i njihovih gostiju kojima je u ponoć gradonačelnik Vojko Obersnel uz čestitke zaželio da u 2011. imaju mnogo dobre volje jer, kazao je, " kad je volje sve je bolje". Uz zvuke valcera i šestominutni vatromet Riječani su uplovili u novu godinu da bi ih nakon toga , u prvom satu godine "omađijali" i žestokom svirkom držali budnima dečki iz Leta 3. Rijeka se ove godine odlučila za riječke bendove pa su prije letovaca okupljene zabavljali My Buddy Moose, Neno Belan i Fiumensi. Do ranih jutarnjih sati slavilo se i u kafićima i klubovima u središtu grada, odjekivali su pucnji petardi, no većih incidenata i ozljeđenih, na sreću, nije bilo.

Bjelovarčani su ispratili staru i dočekali Novu godinu u dvorištu Gradske uprave, gdje je, unatoč stednji, bilo veselo uz glazbenu podršku grupe Stare staze, a iza ponoći upriličen je tradicionalni vatromet. Uz grupu Prva liga Novu godinu su na središnjem gradskom trgu, popularnom Korzu, dočekali Brođani.

Ključne riječi

Komentara 33

OB
-obrisani-
14:28 01.01.2011.

Za vreme SFRJ, to jest komunizma, Nova godina nije se dočekivala na ulicama nego kod kuće, ili u kafanama u društvenom vlasništvu. Slike dočeka sa trgova dobijali smo iz sveta, putem evrovizijske razmene, ali kod nas se, kao što rekoh, voljom Centralnog komiteta nije slavilo na ulici jer su drugovi zazirali od bilo kakvog okupljanja masa na ulici. Danas i mi, kao i sav slobodan svet, Novu godinu dočekujumo na ulici i sad je i kod nas jedna simbolika, ona koja zabranjuje masovna okupljanja na ulici, zamenjena simbolikom novog, kapitalističkog vremena, vremena u kojem smo svi isterani na ulicu.

OB
-obrisani-
17:04 01.01.2011.

01.01.2011. u 13:43h melanija je napisao/la: a ja opet pitam, gdje je bio nas vrli gradonacelnik ... pa bio je na Trgu...da ti nisi malo vise \'cugnula\' pa sve profulala...

MV
Mato Vilac
12:43 01.01.2011.

Svima želim puno zdravlja,sreće, veselja i uspjeha u narednoj godini, posebno policiji, poreznjacima, Uskoku , odvjetništvu..... .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije