Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESTIŽNA NAGRADA

Time: Osoba godine je Taylor Swift

FILE PHOTO: Taylor Swift discusses her music video "All Too Well" at Toronto film fest, in Toronto
MARK BLINCH/REUTERS
06.12.2023.
u 14:17

Tradicijski, Time bira "osobu godine" svake godine od 1927., a na popisu osvajača te prestižne nagrade nalaze se svjetski lideri, aktivisti i kulturni ikone.

Američki časopis Time proglasio je pop superzvijezdu Taylor Swift (33) osobom godine 2023. U užem krugu finalista bilo je devet pojedinaca i skupina koje su smatrali najutjecajnijima u svijetu, a na popisu su se našli i Barbie, tužitelji bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, novoizabrani britanski kralj Karlo III., Hollywood Strikers, Sam Altman, Vladimir Putin, Xi Jinping i Jerome Powell.

- Ovo je najponosniji i najsretniji trenutak u mom životu. I ovo je najkreativnija, najispunjenija i najslobodnija faza mog života - rekla je Taylor nakon objave da je upravo ona osoba godine.

Tradicijski, Time bira "osobu godine" svake godine od 1927., a na popisu osvajača te prestižne nagrade nalaze se svjetski lideri, aktivisti i kulturni ikone. Prošle godine naslov je pripao ukrajinskom čelniku Volodmiru Zelenskom zbog hrabrog vođenja zemlje tijekom ruske invazije, dok je 2021. godine nagradu osvojio američki milijarder Elon Musk. Swift je prva zabavljačica koja je samostalno osvojila tu titulu. Frontmen U2 Bono 2005. bio je dio grupe filantropa nazvane "The Good Samaritans".

Swift je, da podsjetimo, ostvarila rekordan uspjeh turnejom "Eras", a u listopadu ove godine postala je milijarderka. Na turneji "Eras" zaradila je gotovo 850 milijuna dolara tijekom 66 nastupa u SAD-u. Američka 33-godišnja pjevačica dobitnica je 12 Grammyja, a postala je i najslušanija umjetnica na Spotifyu globalno ove godine.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Strašna tragedija na koncertu Taylor Swift: Preminula obožavateljica (23), a njih još 1000 potražilo je pomoć

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije