Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo

Tijelo ubijene žene pronađeno u šahtu u Đakovu

Pronađeno tijelo žene u šahtu (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
07.06.2012.
u 10:15

Žrtva kod sebe nije imala dokumente, a mrtvozornik nije mogao na mjestu utvrditi uzrok smrti pa je prevezena na Odjel patologije KBC-a Osijek. Da je riječ o ubojstvu, potvrđeno je danas.

Šaht je bio otvoren, ali skriven grmljem i visokom travom. Uvučen je nekoliko metara od staze, uz sami zid napuštene gospodarske zgrade u širem središtu Đakova. Pogled u njega u utorak popodne otkrio je stravični prizor.

Bez dokumenata

Sklupčano, u polusjedećem položaju, u njega je bilo stavljeno beživotno tijelo žene. Nikakve dokumente nije imala uza se. Uzrok smrti mrtvozornik, koji je stigao pred zgradu zvanu Mimoza, nije mogao otkriti. Tek je dva dana poslije obdukcijom utvrđeno da je nesretna žena ubijena. Razriješen je tada i identitet, a riječ je o 37-godišnjakinji s područja Đakovštine.

– Tijelo je u utorak oko 15 sati uočio jedan građanin i alarmirao policiju. Intenzivno tragamo za ubojicom koji je zasad nepoznat – kratko je izvijestio jučer ujutro Marko Ćaleta, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Zbog potrage za počiniteljem, policija jučer nije željela otkriti apsolutno nikakve detalje zločina jer bi zasigurno šokirali ovaj mali slavonski grad. Doznajemo, pak, da žrtva nije iz Đakova. No, je li ubijena u gradu ili negdje drugdje pa donesena i skrivena u šaht, jučer još nije bilo poznato. Njezin nestanak nije bio prijavljen.

– Policija je bila tu i u utorak i u srijedu cijeli dan, pretražili su svaki grm i travku. Sve je bilo puno policije – ispričala je susjeda Mara.

Istražitelji su, kažu građani, pokazivali prolaznicima fotografije stradale žene ne bi li je možda tko prepoznao. No, to nije dalo rezultate.

U prvi se mah, naime, pretpostavljalo da je možda riječ o samoubojstvu, znakovi nasilja nisu bili okom vidljivi.

– Govori se po gradu da je zadavljena, no to su priče, ne znamo ništa konkretno – kazali su nam Đakovčani. Tu nam informaciju u policiji nisu mogli “ni demantirati ni opovrgnuti”.

Prema stanju tijela, može se zaključiti, doznajemo, da nije dugo vremena prošlo od ženina umorstva do pronalaska.

Oko Mimoze se skupljaju skateri koji iza nje imaju svoj park, no ništa nisu zapazili.

– Jedino se skateri i komunalci i motaju tuda. Vjerojatno ju je netko od njih i pronašao – kazuju nam

Samo dan prije, u ponedjeljak popodne, Đakovčane je potresla još jedna tragedija. Djevojka (23) iz Slavonskog Broda pala je s trećeg kata zgrade na Vijencu kardinala Alojzija Stepinca i na mjestu preminula.

Obiteljske neprilike

Pretpostavlja se da je počinila suicid, navodno zbog nesređenih obiteljskih prilika. Nagađalo se, pak, i da je možda slučajno pala iz stana svoje prijateljice kojoj je došla u posjet. – Strašno je i čudno to što se događa posljednjih dana, mali je ovo grad! Ništa se lijepo ne može čuti – vrti glavom naša sugovornica Mara.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar sultan46
sultan46
13:53 07.06.2012.

Odkuda sada ovaj saht ??? maloprije je bila slika sa asvalta sa betonskim sahtom i policajskom trekom a sada neki saht u sumi,,,jesu nasli 2 zene ili jednu zanu u dva sahta,,,nikako mi ovi novinari nisu jasni...

MO
mozel
14:42 07.06.2012.

Novinarima nije vazno gdje je Saht ili lokacija gdje se je pronaslo ili desilo,vazno je uslikati Saht pa makar on bio kao u kupatilu na plocicama vazno je da mu ime odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije