Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
strava u srbiji

Tijekom relija automobilom uletio u publiku i ubio troje ljudi

tranzicije, izložba
Foto: Domagoj Blažević
1/2
19.08.2012.
u 23:16

Nesreća se dogodila oko 12.30 sati na utrci na kojoj je sudjelovalo oko 60 natjecatelja iz regije

Tri osobe su smrtno stradale dok je jedna teško ozlijeđena tijekom današnje međunarodne brdske utrke na Tari kada je jedan od automobila uletio među gledatelje. Smrtno su stradali Nikola Trišić (30), Jovana Trišić (27) i Dragiša Jakovljević. Prema pisanju srbijanskih medija nesreća se dogodila oko 12.30 sati na utrci na kojoj je sudjelovalo oko 60 natjecatelja iz regije. 

Do nesreće je došlo kada je vozač Branimir Simić, iz Bijeljine, na oko 550 metara od cilja izgubio kontrolu nad vozilom i s istim uletio među gledatelje. Očevici nesreće kažu da je do nesreće došlo kada je vožena prva utrka kada je vozač u krivini izgubio kontrolu nad vozilom, udario u branik uz cestu i potom uletio među gledatelje. Kažu i da su gledatelji stajali van obilježene trake kao i da je u trenutku nesreće na tom proplanku, s kojega je preglednost najbolja, bilo najmanje 2000 promatrača
tako da je pravo čudo što i veći broj ljudi nije ozlijeđen. Utrku je organizirao auto klub Balkan čiji predstavnik Dragan Simić tvrdi da je sve bilo poduzeto da se utrka osigura te da su gledatelji uklonjeni sa nesigurnih mjesta na kojima je bio i pojačan broj redara.

– Prije nego što je utrka puštena pomjereni su ljudi, sve je napravljeno po elaboratu, tako da istražujemo zbog čega je neko bio na tom mjestu i izaći ćemo kasnije s tim u javnost – rekao je Simić dodajući da se ove utrke organiziraju već 20 godina bez većih incidenata. U isto vrijeme iz MUP-a Srbije kažu da su na saslušanje u Bajinu Baštu, radi nesreće, priveli tri osobe kao i da će više detalja o samoj nesreći biti poznato sutra.

Privedeni su direktor utrke, pomoćnik za sigurnost i predsjednika sportske komisije i to zbog neadekvatnog osiguravanja utrke i prisustva gledatelja na nesigurnim mjestima.

Ključne riječi

Komentara 4

HB
HUGE BUT PERFECT
23:47 19.08.2012.

a ja sam mislio da "umeju da se biju"....kad ono "umeju i da voze" ružna šala....ali gledatelji obično ne shvaćaju nigdje u svijetu opasnosti koje fizika može prouzročiti

MC
mr.choban
11:08 20.08.2012.

Nije dobro "cepao krivinu"

OB
-obrisani-
11:38 20.08.2012.

Nemoze se tek tako na brzinu preci sa traktora u auto.Jedno je voziti reli traktorom a drugo autom eeeee...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije